Prleški gledališčniki premierno uprizorili komedijo Ljubimci

Predstavo srbskega komediografa Radeta Vukotića, ki jo je režiral Srečko Centrih, si je ogledalo veliko obiskovalcev

Minuli konec tedna, v petek in soboto, so gledališčniki Gledališke skupine KD Ivan Kaučič Ljutomer, v Domu kulture Ljutomer, premierno in popremierno uprizorili komedijo Ljubimci, srbskega avtorja Radeta Vukotića, v režiji znanega prleškega kulturnega ustvarjalca, Srečka Centriha. Tako si je predstava, ki je bila tudi sploh prvič in drugič uprizorjena, ogledalo veliko število ljubiteljev odrskega smeha. „Že tisoč in večkrat napisana besedila na to temo, ki nikoli ne presahnejo. Koliko ljubezni in razočaranj v življenju in koliko idej je, ki jih takšne teme nudijo piscem raznih žanrov, veliko zabave in smeha, ki jih potem pisci komedij ponudijo nam, da jih vam, ljubiteljem komedij, prikažemo na odru,“ kot so zapisali v gledališkem listu.

Komedija Ljubimci je tipična bulvarska komedija, ki nudi občinstvu brez razmišljanja smeh in sproščeno uživanje. Nehote se akterji na odru poistovetijo z osebami, ki živijo v njihovi bližini, vidijo prijatelje ali opazujejo sosede, ko gledajo zgode in nezgode dveh zakonskih parov in sodelavke, ki se ji »dopadejo vsi«. Upokojenec Avgust še vedno želi skakati čez plot, čeprav večkrat neuspešno s svojo bivšo mlado sodelavko Nino, njegova žena Lenka je vroče zaljubljena v Mikija, Vidinega moža, ki pa zopet flirta z… Skratka, vsega je videti v 90 minutni predstavi, ki je hkrati praizvedba in je krstno uprizoritev pričakala na ljutomerskem odru, za kar se avtorju Radetu Vukotiću zahvaljujejo. V komediji igrajo režiser Srečko Centrih, kot upokojenec Avgust, Ljuba Erhatič kot Avgustova žena Linka, Samo Tuš kot Avgustov prijatelj Miki, Romana Ivanuša kot Mikijeva žena Vida in Urška Osterc kot Avgustova ljubica Nina. Ostali sodelujoči v predstavi: Vika Lebar (pomoč pri vajah), Albin Rožman (zasnova scene), Robert Semenič in Milan Prelog (tehnična priprava), Ljuba Erhatič (izbor garderobe), Danilo Ivančič (fotografije iz vaj) in Drago Ficko (poslikava scene).

Ob koncu premiere je vodja ljutomerske območne izpostave Javnega sklada kulturnih dejavnosti, Mira Rebernik Žižek, podelila tudi posebna priznanja za večletno udejstvovanje na področju ljubiteljske gledališke dejavnosti, Linhartove značke, tudi tokrat pa so podelili Gledališko iskrico, ki jo podeljujejo ob vsakoletni premieri njihovim zvestim donatorjem. Tokrat jo je prejela družba Teleing gradnje. Po predstavi je sledila še pogostitev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: