Skip to content

Bakos.si

Prislanova „Vilinski ples“ in „Potovanja“ v Anini galeriji

Radenčan Vinko Prislan se predstavlja v Rogaški Slatini

V Anini galeriji v Rogaški Slatini je na ogled razstava likovnih del slikarja Vinka Prislana iz Radencev. Na tokratni samostojni razstavi, ki bo na ogled do 31. oktobra, je postavljenih 20 slik srednje velikih in velikih formatov. Gre za razstavo dveh, že znanih avtorjevih ciklov, ki so do sedaj bila predstavljena že v velikem delu Slovenije, in sicer Vilinski ples in Potovanja, tokrat pa je prvič na ogled v Anini Galeriji v Rogaški Slatini. Slike, ki so nastajale v letih od 2015 – 2019, so seveda vredne ogleda.

Žal pa uradne otvoritve otvoritve razstave, zaradi znane corona situacije ni bilo, je pa na dan otvoritve na razstavi za tri ure bil prisoten avtor Prislan, ki je zainteresiranim razložil, če jih je kaj zanimalo. Zato niti ne preseneča, da se je v tem času zvrstilo kar lepo število obiskovalcev.

Sicer pa je razstava, ki je je omogočil Javni zavod za kulturo Rogaška Slatina, bo na ogled vse do konca oktobra, v času med 16 in 19 uro, vse dni razen ob ponedeljkih.

Vinko Prislan se je sicer rodil (1952) v Slovenj Gradcu. Diplomiral je iz študija ekonomije na Univerzi v Mariboru. Na svoji ustvarjalni poti je imel veliko različnih domačih in tujih mentorjev, pri katerih se je izpopolnjeval v tehniki, kompoziciji in na področju likovno teoretičnih pogledov. Dosedaj je ustvaril več sto likovnih del, prva leta z oljnimi barvami, kasneje pavečinoma z akrilnimi barvami in v mešani tehniki na srednje velikih in večjih formatih. Svoja dela, ki so predstavljala različne vsebinske opuse, je razstavljal na preko sto samostojnih in skupinskih razstavah doma, ter v Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, na Hrvaškem, v Italiji, Belgiji, na Poljski in v Franciji. Leta 2018 je bil udeleženec uradne slovenske delegacije na 157. Salonu Des Beaux Arts v Louvru. Redno se udeležuje mednarodnih likovnih kolonij in ex-temporov. Sicer pa živi in ustvarja v Radencih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: