Nal in Primož odlična na tekmovanju „Beograd 2020“

Tudi Radgončana na internetnem, 10. mednarodnem glasbenem tekmovanju

Čeprav se, zaradi „višje sile“, ne morejo srečevati in tekmovati med vrstniki in pred publiko, mladi glasbeniki vseeno ne počivajo. Tako je minule dni potekalo odmevno, že 10. mednarodno internetno tekmovanje „Beograd 2020“, na katerem so nastopili učenci glasbenih šol iz širšega evropskega prostora, in sicer v kar enaintridesetih različnih disciplinah in kategorijah. Tekmovanje je sicer potekalo tako, da so učitelji posneli svoje učence in video posnetke naložili na spletno stran organizatorja, kjer so nato strokovne žirije opravile ocenjevanje.

Letos je v disciplini DUO – klavir med 31 tekmovalcev iz sedmih različnih držav: Srbije, Slovenije, Bolgarije, Moldavije, Poljske, Rusije in Ukrajine, Piano Duo Gornja Radgona, učenca Glasbene šole Gornja Radgona, Nal Rozmarič in Primož Pelcl, ki sta v drugi kategoriji dosegla 88 točk, kar pomeni doseženo II nagrado. Kot nam je povedal ravnatelj GŠ Gornja Radgona, Tomaž Polak, ki je fantoma čestital za dosežek, sta Nal in Primož izvedla dve tekmovalni skladbi, in sicer: Anton Diabelli – Sonatina št. 6 op. 163, allegro con fuoco, ter Edward Grieg – Norveški ples št. 2 op. 35. Nal Rozmarič je sicer star 10 let, izbira iz Gornje Radgone, Primož Pelcl je 11 – letnik iz Svetega Jurij ob Ščavnici, oba pa sta učenca 4. razreda klavirja na GŠ Gornja Radgona.

Da je šlo za vrhunsko tekmovanje, ki nekaj velja, torej tudi Nalov in Primožev dosežek, potrjuje tudi podatek, da je žirijo za ocenjevanja klavirskih dvojic, sestavljala ugledna mednarodna trojka, cenjene evropske pedagoginje in pianistke: Helene Berger (Pariz, Francija), Tamara Yusman (Ashkelon, Izrael) in Rimma Bolshakova (Novosibirsk, Rusija).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: