Skip to content

Bakos.si

Mladi radgonski glasbeniki in njihovi mentorji še enkrat navdušili

Namesto pred publiko, letos virtualni božično-novoletni koncert GŠ GR

Praktično vedno, ko kakšen koncert ali podoben dogodek pripravi Glasbena šola Gornja Radgona (GŠ GR), v besednjaku marsikomu zmanjka superlativov. Vedno je to prava priložnost za uživanje vseh ljubiteljev glasbe in kulture sploh. In tako je še lani bilo tudi ob izteku koledarskega leta, tik pred prazniki, ko je dobra stotnija mladih glasbenikov, skupaj s svojimi učitelji in mentorji, v avli OŠ Gornja Radgona, uprizorila čudovit in nepozaben tradicionalni božično-novoletni koncert. Tako bi gotovo bilo tudi letos, a žal, podobno kot večina dogodkov, je tudi konec letni koncert, in s tem uživanje ljubiteljev glasbe, odpadel. Več sto obiskovalcev, ki je vsako leto doslej uživalo, je tokrat bilo prikrajšano za velik dogodek.

Toda, če že koncerta niso mogli pripraviti v živo, je božično – novoletni koncert GŠ GR tokrat potekal virtualno in tako so tudi nešteti ljubitelji glasbe lahko uživali v domači fotelji in pred ekranom. In tudi na ta način so mnogi prisluhnili izjemnemu večeru, kjer je glasbena mladina še enkrat potrdila, da vedo zakaj hodijo v glasbeno šolo in sploh kaj si želijo doseči. Več kot sto nastopajočih je dejansko navdušilo in tisti, ki si koncerta virtualno niso lahko samo žaluje.

„Iskreno čestitam vsem učenkam in učencem, mentoricam in mentorjem, ravnatelju, pa tudi staršem in skrbnikom, ki ste pripravili, omogočili in izvedli letošnji tradicionalni božično-novoletni koncert. Koncert sem si ogledala v varnem, a samotnem zavetju doma in razmišljala, da je čar tovrstnih koncertov predvsem v energiji, ki se v prazničnem času preliva med nastopajočimi in publiko. Kljub temu vam je uspelo izvesti imeniten dogodek in prav vsak nastopajoči se je potrudil in poleg skrbno pripravljene točke poskrbel tudi za domiselno kostumografijo in scenografijo. Vem, da je v tak projekt vloženega veliko truda vseh in zato moj iskreni poklon. Hvala za te lepe digitalno-glasbene lučke in prijetne praznike, z močnim verjetjem v skorajšnje bližine in nove začetke“, je koncert ocenila ugledna in znana domačinka, pred časom iz Gornje Radgone, sedaj iz Radencev, sicer kulturnica, pisateljica, publicistka in pedagoginja, mag. Norma Bale.

Seveda je zadovoljstvo bilo prisotno tudi na strani organizatorjev: „Veseli smo, da smo lahko mnogim ljubiteljem glasbe polepšali praznične dni z izbrano glasbo naših učencev. Bilo je prijetno poslušati, kaj so se mladi glasbeniki naučili. V pričakovanju stabilizacije epidemiološke situacije in vrnitve v stare tire, vsem želimo srečno in harmonično leto 2021“, nam je povedal ravnatelj GŠ GR, mag. Tomaž Polak, ki nam je tudi zaupal, da bodo 70-letnico obstoja in uspešnega delovanja šole, namesto letos, obeležili z zamudo, predvidoma v spomladanskih mesecih leta 2021, ko bo na sporedu tudi jubilejni koncert. „Termin bomo potrdili po umiritvi širjenja okužbe koronavirus ko bodo razmere stabilnejše. Veselimo se izvedbe tega koncerta ob prisotnosti čim večjega števila naših zvestih spremljevalcev, učencev in njihovih najbližjih“, je dejal ravnatelj Polak.

Simbolične fotografije

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: