Skip to content

Bakos.si

Ljutomerski tamburaši z gosti od klasike do rocka!

Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer uprizoril čudovit celovečerni koncert

Na skrajnjem severovzhodu države, v Pomurju, deluje veliko tamburaških orkestrov in skupin, ki negujejo tovrstno muziciranje. Med njimi je tudi Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, deluje že šesto leto. V tem času so nastopili na številnih prireditvah in izvedli številne koncerte. V letošnjem letu so bili izbrani na državno srečanje tamburašev Slovenije, v mesecu novembru pa bodo zastopali Slovenijo na srečanju tamburašev Hrvaške v Zagrebu. In kot vsako leto, so tudi letos pripravili jesenski, celovečerni koncert, ki je v dvorano Doma kulture Ljutomer pritegnil veliko števlo obiskovalcev, ljubiteljev tamburaške glasbe, a tudi drugih zvrsti glasbenega ustvarjanja. Na koncertu so namreč s svojimi gosti prikazali pester, raznolik program, z naslovom Od klasike do rocka, pod vodstvom strokovne vodje Simone Pirc Katalinič, ki nam je povedala, da so s tem koncertom, želeli tudi pokazati, da tamburica ni ljudsko glasbilo..

Gostje koncerta, kjer je program povezoval glasbenik in glasbeni pedagog, Andrej Tibaut so tokrat bili mladi glasbeniki in pevci iz Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer in Glasbene šole Murska Sobota. Koncert, na katerem so se predstavili tudi trije novi člani orkestra, so tako pričeli s klasičnimi izvedbami, končali pa z rockom. Po koncu uradnega programa so zaigrali še Avsenikovo Na Golici. Vmes je tri pesmi zapel še Mladinski pevki zbor Glasbene šole Murska Sobota. Med koncertom je vse obiskovalce nagovoril podpredsednik KD Ivan Kaučič Ljutomer, Dušan Prelog, vodja OI JSKD Ljutomer, Mira Rebernik Žižek, pa je ob tej priložnosti podelila dve bronasti Gallusovi znački, ki sta ju za več kot 5-letno glasbeno ustvarjanje prejela Mojca in Zoran Felbar.

Publika je tokrat prisluhnila kakšnim dvajsetim melodijam znanih skladateljev, kot so: Anton Rubinstein: Melodija (Rudolf Rajter); Greensleeves (Damir Zajec); Klarinet polka (Drago Klein); klarinet: Manca Rozmarič (mentor: Bojan Zelenjak); Henry Mancini: Pesem ptic trnovk (Matija Kovačič); Urban Koder: Cvetje v jeseni, violina: Lucija Divjak (mentorica: Hermina Matjašič); Dick Dale: Misirlou (Damir Zajec), trobenta: Žiga Dunaj (mentor: Simon Novak); Ljudska: Dajte novici, kar ji gre (Damir Zajec); Ljudska: Zrejlo je žito (Simona Pirc Katalinič), MPZ GŠ Murska Sobota; Ljudska: Spominčice (Simona Pirc Katalinič), solo: Kaja Hegeduš, MPZ GŠ Murska Sobota; Borut Lesjak/besedilo Frane Milčinski: Ne čakaj na maj (Neža Žgur), MPZ GŠ Murska Sobota; Jure Robežnik: Mlade oči (Neža Žgur), solo: Klara Katalinič (mentorica: Nina Dominko), MPZ GŠ Murska Sobota; Mojmir Sepe/besedilo Gregor Strniša: Zemlja pleše (Damir Zajec), MPZ GŠ Murska Sobota; Metallica: Nothing Else Matters (Mojca Felbar), vokal: Hermina Matjašič, kitara: Miha Kozlar; Queen: Bohemian Rhapsody (Neža Žgur); Mladinski pevki zbor Glasbene šole Murska Sobota, pod vodstvom Felicite Heric Taškov, pri klavirju: Yuliya Kunova – Lorenz Maierhofer: Leti in jadraj; Josu Elberdin: Duerme, Pequeno Mar; Jani Kovačič/besedilo Dušan Velkaverh: Moja dežela.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: