Skip to content

Bakos.si

Kakšna je „Jesen v Sočergi“?

Štajerski slikarji ustvarjali na Primorskem

V primorski vasici Sočerga, v Mestni občini Koper, je konec tedna potekalo nadvse zanimivo slikarsko srečanje, nadvse prijetno umetniško ustvarjanje, 3. »Jesen v Sočergi«. Slikarska skupina Andragoškega društva Morje se je namreč letos povezala s krajevno skupnostjo in razvojnim društvom Sv. Skovik in v vas povabila slikarje iz različnih krajev Slovenije. „Kljub razmeram nas je kar nekaj prišlo tudi iz Štajerske (Sladki Vrh, Cerkvenjak, Celje, Šentjur, Dobrna) ter Avstrije in iz treh obalnih občin. Skupaj nas je prišlo 25 slikark in slikarjev, lepo vreme in prijetna družba pa so naredili svoje“, nam je povedala Marinka As, znana štajerska organizatorica kulturnih, zlasti slikarskih dogodkov.

Letošnja tema kolonije je bila »Sočerga skozi naše oči« in nastala dela prikazujejo veliko skritih kotičkov, ki jih mimoidoči pa tudi domačini doslej najbrž niso niti opazili. Slikarsko srečanje je pozdravila tudi sekretarka Ministrstva za kulturo, mag. Minka Jerebič. Nastala dela bodo razstavljena v oktobru v Galeriji »Impresiva« na Fornačah-Piran nato pa bo razstava potovala po več krajih Slovenije – od Primorske do Štajerske.

Organizatorja, Andragoško društvo Morje Univerze za III. življenjsko obdobje in Razvojno društvo Sv. Skovik iz Sočerge sta združila svoje interese in tako bo tudi v prihodnje. S to kolonijo se je sicer zaključila Slikarska akademija 2020 »Poletje v Konjišču« (Apaška dolina – Štajerska) in »Jesen v Sočergi« (Primorska).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: