Skip to content

Janja Magdič: Drobtinice sreče!

Prlekinja iz Prekmurja, v Prlekiji predstavila svojo pesniško zbirko

Minulo soboto so tudi v zadružnem domu na Cvenu pripravili literarno-glasbeni večer s predstavitvijo druge pesniške zbirke Janje Magdič, ki je mimogrede bila rojena v bližnjem Krapju, večino življenja pa živi v Prekmurju. Kulturno društvo Cven je tokrat skupaj z JSKD OI Lendava pripravilo zanimiv večer v dveh delih. Prvi del je bil predstavitev pesniške zbirke Janje Magdič, drugi del pa je bil posvečen materam, ženam in dekletom ob materinskem dnevu. Janja Magdič je sicer v mladostnih letih delovala v KD Cven – zato tudi predstavitev v njeni rodni Prlekiji. Pesniška zbirka Drobtinice sreče obsega tri sklope: Drobtinice sreče, Spoznanja in Življenje so zgodbe. V pesmih se avtorica spominja svojega otroštva na Zgornjem Krapju, pestrega življenja na kmetih, prvih ljubezni, lepot prleške in prekmurske ravnice, izgube najdražjih, različnih življenjskih preizkušenj, usod bližnjih ter zgodb, ki so se avtorice dotaknile.

Z avtorico Janjo Magdič se je pogovarjala članica KD Cven Brigita Bohinec Zadravec, njene pesmi pa so interpretirali: Ivanka Tompa, Tanja Trstenjak in Jaka Raj. V programu so sodelovali tudi člani KD Cven in tamburaška skupina “Črički”, podružnične šole Cven. Presenečenje večera in gost večera je bil moški vokalni kvintet Aeternum, katerega člani so posebej za nežni spol zapeli šopek izbranih pesmi ob materinskem dnevu. Vsaka mama je dobila darilo, delo spretnih rok vzgojiteljic in učencev OŠ Cven. V sklopu prireditve se je predstavnica KD Cven zahvalila Janji Magdič za dolgoletno sodelovanje.

Besede zahvale za sodelovanje pri tej prireditvi, kakor tudi za sodelovanje članov KD Cven na prireditvah S pesmijo in plesom v poletje pri stolpu Vinarium v Lendavi v letu 2021 je izrekla tudi vodja JSKD OI Lendava Rozina Nemec. Člane je povabila k sodelovanju tudi v letošnjem letu, ko bo še več prireditev in dogodkov. Seveda pa se je lepa prireditev zaključila s prijetnim druženjem ob prleško – prekmurskih dobrotah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: