Skip to content

BeleTinke s Kreslinovo uspešnico: Tam v meglicah nad mursko vodo!

Nastope, ki so odpadli zaradi pandemije, nadomeščajo s snemanjem pesmi in videospota

V okviru Kulturno umetniškega društva Beltinci, že sedmo leto, od jeseni 2013, deluje vokalna skupina BeleTinke. Skupin, ki deluje pod vodstvom Tjaše Šimonka, sestavlja trinajst mladih, nasmejanih, talentiranih in ustvarjalnih deklet iz širšega prekmurskega območja. Pevke VS BeleTinke, nekateri jih imenujejo kar “Murske vile”, so družijo ob kvalitetnem prepevanju v želji, da bi s pesmijo razveseljevale vse svoje poslušalce. Čez leto BeleTinke organizirajo več samostojnih koncertov po Pomurju, pojejo na porokah in priložnostnih slavjih, predstavile so se že na več mednarodnih tekmovanjih, z veseljem pa gostujejo pri pevskih prijateljih po Sloveniji. Kljub svoji pevski mladosti so BeleTinke osvojile že kar nekaj lepih dosežkov. In ker letošnje leto ni naklonjeno glasbenikom, pevskim zborom pa še manj, so se dekelta že poleti lotila malo drugačnega projekta, in sicer snemanje pesmi in videospota.

“Hvala Jožetu Glažarju in Simonu Škafarju za prečudovit videospot, Reneju Zormanu za fantastično klavirsko spremljavo, Mihi Kavašu, da je s svojo violino ta komad naredil še lepši, Petru Ošlaju za avdio posnetek, KUD-u Beltinci za podporo in pa Vladu Kreslinu, ki nam je zaupal tole čudovito pesem”, pravi Tjaša Šimonka, ki vodi BeleTinke, ki dodaja, kako je šlo za veliki čas izzivov. Na vroč poletni dan so najprej v stari turniški cerkvi posnele prispevek za KUD Beltinci, nato v studiu posnele glasbeno podlago, zatem pa na različnih lokacijah ob reki Muri še večino video materiala za pričujoči videospot. Vseh 13 belih vil je med delom izjemno uživalo, čeprav je bila Mura mrzla, kamenje na dnu zelo neudobno za bose noge, blatni bregovi spolzki in so komarji imeli nepozabno gostüvanje.

BeleTinke: Tam v meglicah nad mursko vodo; Besedilo: Vlado Kreslin; Glasba: Jure Hübscher Priredba za zbor: Tjaša Šimonka Kavaš; Klavir: Rene Zorman; Violina: Miha Kavaš; Članice vokalne skupine BeleTinke: Tjaša Šimonka Kavaš (umetniška vodja), Miša Copot, Maja Ivanič, Noémi Végi, Suzana Maučec Škalič, Katja Šimonka, Tina Šendlinger, Petra Vučko, Martina Žerdin, Damijana Žalig, Tjaša Sobočan, Doroteja Omar Horvat in Jasna Cigut (KUD Beltinci); Kamera: Simon Škafar, Jože Glažar; Montaža: Jože Glažar.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: