Skip to content

Bakos.si

Za ministra in ekipo v Prlekiji odprli gostilno in poklicali kuharja?

Velika večina Slovencev je že nekako sprejela, da pitje kave na terasi lokala ali nedeljsko kosilo v kateri izmed restavracij trenutno ne more biti del našega vsakdana. Omejitve in odloki za preprečevanje širenje covida 19 pa očitno ne veljajo za tiste, ki nas že mesece opozarjajo, kako pomembno je, da epidemijo jemljemo resno in se navodil pristojnih dosledno držimo. Za nekatere pa to očitno ne velja. Po poročanju portala 24ur, naj bi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, v gostinskem obratu v Prlekiji sestankoval in, kot kaže, po nekaterih informacijah tudi obedoval s svojimi političnimi in gospodarskimi partnerji. Kot so izvedeli novinarji omenjenega portala, naj bi prav zanje v Prlekiji odprli gostilno in menda na delo poklicali kuharja. Gostje so sicer bili člani Območnih obrtno podjetniških zbornic Ljutomer in Ormož.

Bilo je minuli petek popoldne, ko naj bi se pred gostišče Taverna na Svetinjah pripeljalo vsaj 11 avtomobilov. Osem jih je parkiralo na zgornjem parkirišču in trije na spodnjem. Med vozili naj bi bil tudi audi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, pristona pa je bila tudi poslanka Mojca Žnidarič, ki je v pogovoru za 24ur potrdila, da so v lokalu pili vodo in radensko ter upoštevali vse ukrepe. Kot je dejala, gre za dogodek, ki so ga načrtovali lansko jesen, vendar je zaradi zaostrovanja epidemije padel v vodo. Priznala je, da pri organizaciji dogodka za mnenje niso vprašali NIJZ, najemnik lokala pa da se je strinjal s tem, da se sestanek odvije pri njih, z namenom, tako Žnidaričeva, da predstavi svojo lokacijo in da se gostje vrnejo k njemu, ko bodo razmere to dopuščale. 

Novinarji 24 ur so kontaktirali gostišče Taverna, kjer so jim potrdili, da se je pri njih res odvil sestanek Počivalška s predstavniki obrtne zbornice in člani SMC, četudi najemnik gostinskega lokala Dino Kruhoberec, sicer tudi član Obrtne zbornice Ormož, poudarja, da gostje pri njem niso obedovali. So pa pili, čeprav je tudi ponujanje pijače v lokalih v skladu z veljavnimi odloki vlade prepovedano.

Tukaj pa se zgodba ne ustavi, saj bi naj v omenjenem času moral na delo priti celo kuhar, kar pa najemnik gostinskega lokala ostro zavrača, saj se naj to ne bi moglo zgoditi, ker renovirajo kuhinjo in ker so njegovi delavci na čakanju. A ko so novinarji poklicali v gostišče z drugega telefona in povprašali, ali lahko naročijo jedi za družinsko praznovanje, so jim v gostišču povedali, da ni nikakršnega problema ter da lahko poleg hrane na meniju izberejo tudi jedi po naročilu.

Poleg tega za konec ostaja še vprašanja, zakaj je sestanek Počivalška in predstavnikov obrtne zbornice potekal v gostinskem obratu, ko pa ima obrtna zbornica svoje prostore.

Zdravko Počivalšek se je po objavljeni novici oglasil na Twitterju, kjer je zapisal, da se je odzval vabilu predstavnikov OZS Ormož in Ljutomer. »Izbrali so prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom NIJZ in ki kaže potencial za razvoj turizma. Šlo je za uradni poslovni sestanek, ti so dovoljeni. Pil sem samo vodo,« dodaja Počivalšek.

Ljubljana, DZ. Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Pocivalsek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: