Skip to content

Bakos.si

Trgovski center Eurospin raste vse hitreje

Postavljanje gradbenih elementov poteka po načrtih

Na našem, portalu smo že decembra pisali o gradnji trgovine Eurospin, ob Zemljičevi hiši na Ljutomerski cesti v Gornji Radgoni. Po zagotovilih investitorja podjetja Eurospin Eko d. o. o. načrtujejo, da bo trgovina odprta pred Veliko nočjo. Prav zato gradbeniki gradijo objekt z veliko zagnanostjo. Velik zalogaj pri gradnji je bil izkop tisoče kubikov zemlje, ki so jo tovornjaki Gradbeništva GMW d.o.o. Turjanci, vozili predvsem k nekdanji laguni v Podgradu. Če bi še v Gornji Radgoni delovala opekarna bi bila zemlja, v tem primeru ilovica, dragocena surovina za izdelavo opeke.

Zato mogoče nekaj zgodovine o izdelavi opeke na tej lokaciji pred prvo svetovno vojno. Tedaj so nasproti hiše Marice Korošec imeli Italijani opekarno, kjer so ročno izdelovali opeko. To je sedanji lastnici Koroščeve domačije Marici Korošec povedal njen oče Jožef Korošec. Del, kjer je delovala opekarna, ki so jo vodili Italijani, je podjetje Avtoradgona, sedaj Arcont, zasipalo, in uredilo skladiščne površine. Kot je povedala Marica, tako je zatrdil tudi njen 83 – letni brat Alojz Korošec, so na tem prostoru, ko še ni bil zasipan, pasli krave. Ob tem kaže omeniti, da je na drugi strani potoka, ob cesti, ki vodi v Lisjakovo strugo in do čistilne naprave za mesto Gornja Radgona, stal mlin, ki pa se danes podira in žalostno kazi okolje.

Sicer pa, Ludvikov fotografski aparat je 5. februarja zabeležil postavitev »ohišja« trgovine Eurospin, saj sestavljanje elementov, ki jih na gradbišče pripeljejo tovornjaki, poteka po načrtih. “Imel sem srečo, da je ravno v času mojega obiska gradbišča, tovornjak pripeljal betonske »polizdelke«, za zgraditev objekta. Namen mojega obiska gradbišča je bil, da zabeležim potek in čas gradnje, ki bo v bodočnosti kot podatek služiti zgodovinarjem, kdaj je v Gornji Radgoni bila zgrajena trgovina Eurospin”, pove “mladenič” Ludvik.

Fotografije: Ludvik Kramberger

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: