Na 12. Informativi predstavitev poklica kmeta ter poklicev v gozdarstvu

Če vas zanima poklic kmeta ali gozdarja, v petek in soboto pridite na Gospodarsko razstavišče v Ljubljano

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije, Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna in Biotehniško fakulteto-Oddelkom za gozdarstvo aktivno sodeluje na 12. Sejmu izobraževanja in poklicev Informativa, kjer bomo predstavljali poklic kmeta ter poklice v gozdarstvu. Prednost izobraževanja na kmetijskih področjih se odraža v tradiciji in dostopnosti, za promocijo programov pa je poglavitnega pomena povezanost s sorodnimi institucijami oz. krepitev medsebojnega sodelovanja šol. Zagotovo pa je najpomembnejša naloga mladih, da se v množični ponudbi izobraževalnih programov znajo pravilno odločati za nadaljnji študij, kariero oz. življenjsko pot.

Gozdarstvo je primerna izbira za vse tiste mlade, ki želijo pridobiti celovito in kompleksno izobrazbo o gozdu, ki vključuje znanja s področja ekologije, biologije, tehnologije, ekonomike in drugih strokovnih področij. Sodobno gozdarstvo postaja vedno bolj zanimiv spoj terenskega dela in informacijskih tehnologij. Tako različna delovna mesta znotraj gozdarstva nudijo zaposlenim pestro paleto različnih delovnih okolij in nalog, ki so lahko vezane bodisi na terensko delo v gozdu, na visokotehnološko obdelavo podatkov v pisarni ali pa na delo z lastniki gozdov in ostalimi, ki delujejo v gozdnem prostoru.

Sicer pa, 12. sejem Informativa bo ta petek in soboto, 24. in 25. januarja, vstop je prost. „Vabimo vas na razstavni prostor Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v halo C1 na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani“, so še sporočili z MKGP.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: