Skip to content

Bakos.si

Kljub pandemiji zaposlenost raste!

Na radgonskem območju v prvih štirih mesecih nezaposlenost nižja za 135 ljudi

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je danes objavil podatke o nezaposlenosti na zadnji dan letošnjega aprila, oz. prvi dan v letošnjem maju. Na območju Slovenije je tačas 79.638 iskalcev dela, kar je 3.253 manj kot je bilo na prvi dan letošnjega aprila. Na radgonskem območju, to je območju občin Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici, pa je trenutno 763 iskalcev dela. V minulem aprilu se je na radgonskem območju nezaposlenost znižala z 56 ljudi, med njimi je bilo 7 takih, ki so imeli najmanj šesto stopnjo izobrazbe.

Sicer pa se je od 1. januarja letošnjega leta nezaposlenost na radgonskem območju znižala za 135 ljudi. Na območju celega Pomurja, kamor sodi tudi radgonsko območje, je tačas 5.287 iskalcev dela. Samo v letošnjem aprilu se je število teh znižalo za 369 ljudi. Število iskalcev dela v Pomurja od letošnjega 1. januarja do konec aprila se je znižalo za 792 ljudi.

Ob tem posredujemo še podatek o nezaposlenosti ob koncu aprila oz. začetku maja leta 2016. Takrat je na območju vse Slovenije delo iskalo kar 99.615 ljudi, na območju Pomurja je bilo 8.365 iskalcev dela, na radgonskem območju pa 1.213.
Pričakovati je, da bo do konca maja upadlo število nezaposlenih tako na območju Slovenije, Pomurja in tudi radgonskem območju. Lani maja se je sicer na radgonskem območju nezaposlenost celo povečala za 7 ljudi. Ob koncu lanskega maja je ta na radgonskem območju znašala 989. (F.K.)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: