torek, 25 februarja, 2020

Trgovina „Ptujski škrnicl“ nova lepa pridobitev za prebivalce najstarejšega slovenskega mesta

Na Volkmerjevi cesti 25 na Ptuju, kjer je nekoč prostore imela nekdanja trgovina Bratje Reš-Žerak, je svoja vrata odprla trgovina Ptujski škrnicl, kar je nova velika pridobitev za prebivalce najstarejšega slovenskega mesta in njihove goste. Pred množico obiskovalcev sta trgovino namenu predala županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in direktor Javnih služb Ptuj mag. Alen Hodnik, ki sta izrazila navdušenje ob novi pridobitvi za mesto Ptuj. Ideja o trgovini z domačimi pridelki in izdelki je nastala kot nadgradnja uspešnega projekta LAS – prodaja proizvodov slovenskih kmetij. Z namenom spodbujati rabo lokalno pridelane hrane ter izdelkov iz lokalnega okolja in ponovno uporabo že zavrženih predmetov, ki jim lahko vdahnemo novo življenje, je nastal Ptujski škrnicl.

Nova trgovina ponuja širok nabor izdelkov in pridelkov slovenskih kmetij in predmetov Centra ponovne rabe. S svojo ponudbo domačih dobrot trenutno sodeluje 36 ponudnikov, in sicer: Ekološka kmetija Pivko, Kmetija Cimerman, Oljarna Svenšek, Čebelarstvo Kolar, Aronija – Peter Hrga, Kmetija Breg, Biodinamična kmetija Kelenc, Kmetija Prosenjak, Kmečka pekarna Metličar, Eko kmetija Pri Omi Neži, Čebelarstvo Zelenko, Čebelarstvo Žumer, Kmetija Mihec – Janžekovič, Zelenjadarstvo Žuran, Kmetija Majerič, Kmetija Zavec, Kmetija Črešnik, Robert Kresonja, Kmetija Bedrač, Boris Krajnc, Kmetija Frangež, Kmetija Ber, Kmetija Bolcar, Kmetija Čeh, Kmetija Čelofiga, Kmetija Bordon, Sadjarstvo Ficko, Piranske soline, Pekarna Blanka, Pekarna in slaščičarna Jug, Suho sadje in čaji Širovnik, Kmetija Podgrajšek, Suhi kakiji – Janko Brajnik, Oljčno olje – Olea trade, Oljarna Kocbek.

Del trgovine Ptujski škrnicl je tudi Center ponovne rabe, ki je svojo ponudbo preselil iz lokacije Cero Gajke. Predmete za Center ponovne rabe lahko še naprej oddate na zbirnem centru Cero Gajke, in sicer izdelke iz gospodinjstva, kot so pohištvo, keramika, knjige, tekstil, kolesa, dekorativne dodatke, otroško opremo in vse ostale izdelke, ki so še uporabni. V Ptujskem škrniclu bodo izdelke popravili, obnovili in prodali uporabnikom po simbolični ceni. „Z nakupom izdelka boste privarčevali denar, varčevali z naravnimi viri in podpirali lokalna delovna mesta“, poudarjajo v Ptujskem škrniclu, ki je odprt od ponedeljka do petka, od 8:00 do 18:00, v soboto od 8:00 do 12:00, v nedeljo in med prazniki je trgovina zaprta. „Z dostopno lokacijo in kvalitetno ponudbo Javne službe Ptuj želimo, da prebivalci Ptujski škrnicl vzamejo za svojega, tudi ob dejstvu, da z nakupom izdelkov podpirajo slovenske pridelovalce“, pravi direktor Javnih služb Ptuj, mag. Alen Hodnik.

Fotografije: Javne službe Ptuj

Tags: , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: