Delavci migranti želijo nemudoma opozoriti Janšo

Sindikat delavcev migrantov Slovenije povabil članstvo k podpisovanju peticije

Potem, ko je Državni zbor pričakovano potrdil Janeza Janšo za novega predsednika slovenske vlade, so se nemudoma odzvali tudi v Sindikatu delavcev migrantov Slovenije (SDMS), katere so v minulem času prav predstavniki SDS in N.Si, kot opozicija podpirali in jim obljubljali rešitev njihovih zahtev. Predsednik SDMS Mario Fekonja je namreč že nekaj minut po razglasitvi rezultatov glasovanja v Državnem zboru RS, članom sindikata in vsem drugim zainteresiranim, posredoval posebno povabilo za podpisovanje peticije.

„Spoštovani čezmejni delavci! Pravkar je bila izglasovana nova Vlada RS. Prva aktivnost pri reševanju problematike, ki jo bo v tem sklicu vlade pričel SDMS, je peticija – zbiranje podpisov, da spomnimo novoizvoljeno vlado, da se naš problem v zadnje pol leta ni spremenil. Takrat so namreč potekali razgovori in aktivnosti v smeri rešitev problematike, katero so v državnem zboru predstavile stranke, ki sedaj sestavljajo vlado. Želimo, da peticijo podpišete v čim večjem številu, saj bodo le tako videli, koliko ljudi pričakuje dejanske rešitve še v tem letu. Podpišete lahko na spodnji povezavi, bodo pa med delavci migranti krožili tudi papirji s tabelo za podpis. Podpišejo lahko vsi, ki se s situacijo zdaj ne strinjajo. Tudi prijatelji in sorodniki“, poudarja Fekonja, ki se hkrati sprašuje: Koliko nas je teh, ki si rešitve želimo?

„S podpisom izražam skrb nad vedno slabšo situacijo čezmejnih delavcev, neenako obravnavo, slabemu in diskriminatornemu odnosu države do čezmejnih delavcev in želim, da poslanci končno prisluhnejo argumentom in še letos sprejmejo ustrezno rešitev“, je dodal predsednik SDMS.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: