Zavod Beli angeli: Hvala, ker ste!

Motoristi so se zahvalili reševalcem, gasilcem, policistom in urgentnem osebju

Včeraj popoldan in zvečer je po državi potekala vseslovenska akcijo motoristov oziroma Zavoda Beli angeli. Aktivisti Zavoda BA in motoristi so namreč pod pokroviteljstvom družbe T2, obiskali številne policijske postaje, gasilska društva, zdravstvene domove in nenazadnje urgentne bolnišnične centre, kjer so zahvalili, reševalcem, gasilcem, policistom in medicinskem osebju na urgencah, za njihovo poslanstvo in pomoč v prometnih nesrečah, kjer so žal zelo pogosto udeleženi prav motoristi. Na skrajnjem severovzhodu države, v Prlekiji in Prekmurju, je delegacija motoristov, pod vodstvom ambasadorja Zavoda Beli angeli Franca Ivaniča, obiskala policijski postaji v Gornji Radgoni in Murski Soboti, prostovoljni gasilski društvo Gornja Radgona in Murska Sobota, ter Zdravstveni dom Gornja Radgona in Urgentni center SB Murska Sobota. Zahvale prejemnikov priznanj bi lahko strnili v enotno razmišljanje, da bi najraje bili, če jim sploh ne bi bilo treba posredovati, torej če prometnih nesreč sploh ne bi bilo.

„Vsem tem humanim in požrtvovalnim ljudem smo zahvalili za njihova plemenita dejanja in poslanstvo. Za vse kar storijo v prometnih nesrečah, ko ne vedo ali prihajajo na kraj, kjer je zvita pločevina, ali so ljudje samo poškodovani, ali pa celo mrtvi, smo zahvalili v pisni obliki, tem pogumnim ljudem, ki pogosto ogrožajo tudi lastna življenja, pa smo izročili tudi skromna praktična darila“, nam je razložil Ivanič, ki je dodal, da dobrodelna organizacija Zavod Beli angeli komaj drugo leto deluje v Bohinjski Bistrici. Njihove aktivnosti so zelo vidne, tokrat pa Zavod BA pripravil vseslovensko akcijo zahvale vsem intervencijskim službam za njihovo nesebično in požrtvovalno delo.

Delo intervencijskih služb, torej gasilcev, reševalcev in policistov posreduje velike vrednote, zato so jih v Zavodu BA prepoznali kot najprimernejšega partnerja. „V zahvalo za njihovo nesebično delo, ki ga opravljajo 24 h/dan in 365 dni v letu, smo se jim z obiskom in skromnim darilom radi zahvalili in povedali: Hvala, ker ste! Vse to z namenom osveščanja širše javnosti o varnosti motoristov na cesti. Zavedamo se, da bomo le z podporo in delom lahko skupaj naredili veliko dobrega, ne samo za motoriste temveč za vse udeležence v cestnem prometu. Zahvale gre tudi našima partnerjema v tej akciji, podjetju T2 z majicami in drugim donatorjem“, poudarjajo v Zavodu Beli angeli, ki je tudi ustanovljen z namenom povezovanja enako mislečih motoristk in motoristov, ki želijo s solidarnostjo, humanitarnimi akcijami in podobnimi dejanji spodbuditi in deliti svoje misli in tako pomagati, ozaveščati k večji prometni varnosti. Hkrati ob vsem tem želijo svoje podpornike povezovati in izvajati tudi druženja za namen uživanja na cestnih avanturah.

„Zavod nikakor ni motoristični klub ali društvo in želi ostati in povezovati striktno samo po svojih načelih: Prijateljstvo, preventiva, pomoč, dobrota in zvestoba soljudem. S svojim sočutjem, vedrino in razumevanjem peljati to pot…Motociklizem je naš način življenja. Naše poslanstvo je pomoč sočloveku motoristu, ki jim je kruta usoda pretrgala pot, velikokrat rabijo pomoč v obliki fizioterapije, invalidski vozički, aparati za vaje. Mnogi v stiski ostanejo zapostavljeni, sami, pozabljeni, več kot denar jim pomeni malo naše pozornosti…stisk roke…pogovor, da niso pozabljeni. Naše poslanstvo pa ni samo pomoč motoristom v stiski, ampak tudi osveščanje vseh udeležencev v prometu“, pravijo v Zavodu BA, kjer spominjajo na lanskoletno akcijo, ki so motoristi na Bledu ustavljali voznike, jim delili bele vrtnice in jih opozarjali naj bodo na cesti previdni strpni do drugih udeležencev in vozijo po predpisih.

„Naše poslanstvo se nadaljuje z osveščanjem najmlajših v prometu-v sodelovanju s policisti bomo z motorji obiskali šole…vrtce in otrokom predstavili užitek in pasti udeležbe v prometu-z njimi delili izkušnje. Upamo, da bomo z našim poslanstvom in ozaveščanjem rešili kakšno življenje na cesti, da bodo ljudje vozili strpno-pametno in da bomo z našo dobrodelnostjo pomagali komu v stiski po prometni nesreči. To smo mi Zavod Belih angelov in dobrodošel je vsak enako misleči motorist ali ne motorist, da se nam pridruži. Veseli bomo vsakih predlogov in idej kako Zavod BA narediti še večji, močnejši, da pomagamo še večim motoristom v stiski.

Fotografije: Dani Mauko iz Murske Sobote in Oste Bakal iz Gornje Radgone

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: