Skip to content

Žalostno: Oblačila, obutev in ves drugi odpad kar v naravo

Čeprav v občini Dobrovnik imajo organiziran odvoz kosovnih odpadkov nekaterim ne pomaga…

Podobno kot marsikje na skrajnjem severovzhodu države, tudi v dvojezični občini Dobrovnik imajo dobro urejeno službo ravnanja z odpadki. Žal pa to nekatere ne more prepričati, da bi svoje kosovne in druge odpadke odlagali na za to ustrezne deponije, temveč raje peljejo v gozd ali sploh v naravno okolje, kjer ne le, da uničuje naravo, temveč predvsem kazi videz in urejenost območja. Zato so v Zavodu za okolje in turizem (ZOT) Dobrovnik žalostni in razočarani, da pogosto morajo pobirati odpad za neodgovornim občanom ali obiskovalcem od drugod, ki iz vozila v naravo zmečejo vse, kar več ne potrebujejo. Vsekakor so zaradi tega žalostni tudi drugi občani, ki so ekološko in splošno ozaveščeni. Še župan dobrovniške občine Marjan Kardinar ne more razumeti posameznikov, ki jih nič ne pripravi do spoštovanja naravnega olja, s tem pa tudi vseh živih bitij, s človekom na čelu.

Občina Dobrovnik, ki jo tvorijo vasi Dobrovnik, Strehovci in Žitkovci, s skupno nekaj čez 1.300 prebivalci, leži na skrajno severovzhodu države. S svojimi destinacijami je občina, ki je v sedanji obliki nastala leta 1998, priljubljena turistična točka za družine, posameznike in zaključene skupine. Najbolj prepoznavna turistična točka je Bukovniško jezero z okolico, ki poleg ribolova nudi možnosti za počitek, sprehode, kampiranje, piknik in športne aktivnosti. V objemu starih dreves v neposredni bližini jezera ponosno stoji kapelica Sv.Vida, zraven pa žubori istoimenski izvir z vodo, ki ima energijsko moč ter številne zdravilne učinke. 26 energetskih točk blagodejnega in zdravilnega sevanja ponuja sprostitev in obnovo vitalnih energij.

Prav tako obiskovalce vabi pustolovski park ter raznobarvne orhideje in eksotične rastline v tropskem vrtu. Spoznate lahko rokodelske veščine domačih mojstrov, preizkusite izvrstno lokalno kulinariko ter odlična vina domačih vinarjev v prijetnem ambientu lokalnih ponudnikov…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: