Vsi, ki so z okuženim bili v stiku, naj bi bili negativni na koronavirus

Vodstvo soboške bolnišnice potrdilo okužbo pri enem od zaposlenih

Potem, ko sta se že pred dnevi okužila zdravnik in njegova žena, zaposlena v Splošni bolnišnici Murska Sobota, so iz bolnišnice sporočili, da je še eden od sodelavcev okužen z novim koronavirusom. Ob tem so takoj sprožili varovalne ukrepe za zaščito bolnikov in zaposlenih, sodelavca so izključili iz delovnega procesa, brisi vseh, ki so bili z njim v stiku, so negativni. Kot so sporočili iz bolnišnice, sodelavce, katerih bris je bil negativen, v skladu z usmeritvami glede na zahteve vključujejo v delovni proces. V bolnišnici potekajo vsi nujni procesi in vse nujne obravnave bolnikov, za tiste, pri katerih sumijo na okužbo z novim koronavirusom ali pa je okužba potrjena, pa skrbijo posebej razporejeni delavci v posebni novi enoti covid-19. Ta je sestavljena iz podenote za sum na covid-19 ter podenote za bolnike s covidom-19. Slednja je v posebni zgradbi. V bolnišnici še pravijo, da kolikor je mogoče skrbijo za zaščito zaposlenih in se trudijo, da bi jim zagotovili vsa zaščitna sredstva.

„V SB Murska Sobota smo odkrili sodelavca s potrjeno okužbo z novim koronavirusom. Ob tem smo takoj sprožili varovalne ukrepe za zaščito bolnikov in zaposlenih. Sodelavca smo takoj izključili iz delovnega procesa in vzeli kontrolne brise vsem, ki so bili z njim v tesnem stiku. Vsi brisi so bili negativni, zato delavce vključujemo v delovni proces glede na zahteve. V bolnišnici imamo krizni štab, ki sproti obravnava vso problematiko in izdaja navodila v skladu s priporočili in usmeritvami pristojnih. V bolnišnici potekajo vsi nujni procesi in vse nujne obravnave pacientov, za tiste, pri katerih sumijo na okužbo z novim koronavirusom ali pa je okužba potrjena, pa skrbijo posebej razporejeni delavci v enoti Covid-19. Ob tem, kolikor je mogoče, skrbimo za njihovo zaščito in se trudimo, da bi zagotovili vsa zaščitna sredstva“, so sporočili iz bolnišnice.

Če zaradi preprečitve okužbe zaposleni v bolnišnici začasno ne bi mogli živeti doma, kjer lahko ogrozijo družinske člane, bi jih lahko namestili v bližnjem dvorcu RIS Rakičan. Sicer pa, že minuli ponedeljek so v bolnišnici zaprli jedilnico za vse zunanje obiskovalce in za krvodajalce

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: