Vernike spodbujajo, da doma berejo sveto pismo, molijo ali spremljajo radijska in TV bogoslužja

Tudi Evangeličanska cerkev na Slovenskem do preklica odpoveduje vsa bogoslužja

Vlada Republike Slovenije je v četrtek, 12.3.2020 ob 18.uri na predlog NIZJ razglasila epidemijo. Na podlagi tega Evangeličanska Cerkev v RS obvešča vse vernike ter vernice kakor tudi ostale obiskovalce verskih obredov in sakralnih objektov, da je sprejela naslednje ukrepe:

1. Od jutri, 13.3.2020 dalje, odpadejo vsa bogoslužja in pobožnosti v evangeličanskih cerkvah in kapelah. Vernike spodbujamo, da doma berejo Sveto pismo, molijo ali spremljajo radijska ali televizijska bogoslužja. Odredba velja do preklica.
2. Do nadaljnjega se prekine poučevanja verouka, mladinska srečanja ali različne oblike kateheze. Veroukarji, še posebej konfirmandi naj snov predelajo doma skupaj s starši. Poučevanje verouka se bo začelo paralelno s pričetkom pouka v šolah.
3. Pogrebni obredi naj se opravijo v ožjem družinskem krogu na dostojen način, vendar v čim krajši obliki
4. Vsem vernikom in vernicam svetujemo, da se znakih lažje obolelosti preventivno samoizolirajo ter posvetijo čas molitvi za zdravje bolnikov, zdravstvenega osebja, družinskih članov in čimprejšnji konec epidemije.
5. Cerkve so čez dan lahko odprte, vendar naj služijo osebni pobožnosti. Upošteva naj se tudi 1,5 m oddaljenost med osebami. Cerkev (klopi, kljuke) je potrebno po uporabi dezinficirati. Prav tako naj so v notranjosti na dostopnih in vidnih mestih nameščena razkužila.
6. Vernike, vernice, duhovnike in duhovnice pozivamo, da aktivno spremljajo napotke, ki jih daje NIJZ ali druge zdravstvene institucije in jih upoštevajo

mag. Leon Novak, škof Evangeličanske cerkve AV
v Sloveniji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: