V ZD Gornja Radgona začenjajo s cepljenjem proti gripi

Cepljenje bo možno ob torkih in četrtkih, izjemoma tudi v soboto, 24. oktobra

Podobno kot po vsej državi, bodo prihodnji teden tudi v Zdravstvenem domu Gornja Radgona pričeli s cepljenjem proti gripi za odrasle osebe. Kot so sporočili iz osrednje zdravstvene ustanove na radgonskem območju, se bo cepljenje pričelo v četrtek, 22. oktobra, in sicer bo trajalo med 8,00 in 12,00 uro. Nato bo cepljenje potekalo vsak torek, med 12,00 in 18,00 uro (ambulanta družinske medicine – desno) v novi stavbi, ter ob četrtkih, med 8,00 in 12,00 uro prav tako v novi stavbi, in sicer ambulanta družinske medicine – levo. Zaradi velikega zanimanja za cepljenje bo to izjemoma potekalo tudi v soboto, 24. oktobra med 8,00 in 13,00 uro v novem objektu – ambulanta družinske medicine – levo. Cepljenje bo možno tudi v zdravstvenih postajah Apače in Sveti Jurij ob Ščavnici, o terminih bodo paciente obvestili v začetku prihodnjega tedna.

V letošnji sezoni je cepljenje proti gripi za vse prebivalce Republike Slovenije brezplačno. Na dan cepljenja moramo biti povsem zdravi. V ambulanto pridite z zaščitno masko, spoštujte varnostno razdaljo 1,5 metra, redno si razkužujte roke. Na spletni strani ZD Gornja Radgona najdete tudi vprašalnik o zdravstvenem stanju, ki ga lahko prinesete zraven že natisnjenega in izpolnjenega.

Čeprav bodo cepili z večimi ekipami, da ne bi prihajalo do zastojev, v ZD Gornja Radgona priporočajo, da ne bi vsi „navalili“ na cepljenje že prve dni. Višja med. sestra Jožica Klajnščak nam je tudi zatrdila, da je cepiva dovolj in nihče, ki bo zainteresiran ne bo ostal necepljen.

Stroka sicer poudarja, da je letos cepljenje proti gripi, zaradi Covid-19, pomembnejše kot kdaj koli prej!

Nekaj dejstev:

  • Tako COVID-19 kot gripa sta nalezljivi bolezni dihal, ki se kažeta s podobnimi simptomi.
  • Oba virusa bosta krožila v jesensko-zimskem času.
  • Oba virusa najtežje prizadeneta starejše in tiste s kroničnimi boleznimi.
  • S cepljenjem proti gripi bomo zmanjšali število bolnikov, ki bodo potrebovali zdravstveno obravnavo
  • S cepljenjem proti gripi bomo zmanjšali število hospitaliziranih in umrlih zaradi komplikacij gripe in poslabšanja kroničnih bolezni zaradi gripe.
  • S cepljenjem proti gripi bomo zaščitili sebe in ljudi okoli sebe…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: