V Sloveniji potrjenih 16 okužb s koronavirusom

Več o aktualnem stanju v zvezi z novim koronavirusom bo znanih popoldan na novinarski konferenci

Danes, na mednarodni dan žena, 8. marca, do 14. ure je bilo v Sloveniji potrjenih 16 okužb s koronavirusom. Opravljenih je bilo 981 testov je sporočila Vlada. Kot poročajo Primorske novice pri eni okužbi gre za 31-letnico iz Lucije, ki sicer dela v Švici, kjer je bila med svojim delom v stiku s tujci, tudi s številnimi Italijani. Ostale tri okužbe pa so po poročanju 24ur.com neuradno reševalec, ki je bil v stiku z okuženim zdravnikom ter dve medicinski sestri, vsi iz ZD Metlika.

Več o aktualnem stanju v zvezi z novim koronavirusom bo znanih po 17. uri, ko bodo predsednik vlade in minister za zdravje, ki opravljata tekoče posle, Marjan Šarec in Aleš Šabeder, direktorica NIJZ-ja Nina Pirnat ter poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan dali izjavo na novinarski konferenci.

Prepoved prireditev v zaprtih prostorih, kjer se zbira več kot 500 ljudi

V soboto, 7. marca, je minister za zdravje, ki opravlja tekoče posle Aleš Šabeder podpisal prepoved za organizacijo večjih prireditev v zaprtih prostorih, saj je tveganje za prenos virusa zelo visoko.

Z odredbo se prepove zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, kjer se zbira več kot 500 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19). Odredba je začela veljati v soboto, 7. marca, od 19. ure dalje. Odredba v uradnem listu je dosegljiva na tej povezavi.

Priporočajo, da zaradi povečanega epidemiološkega tveganja organizatorji razmislijo tudi o smiselnosti prireditev z manjšim številom ljudi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: