V SB Murska Sobota, kjer so testirali 62 ljudi, še vedno brez pozitivnih

Splošna bolnišnica Murska Sobota sprejela dodatne ukrepe za večje število okuženih pacientov

Zaradi epidemije in možnosti večjih potreb po hospitalizaciji bolnikov s pozitivnim izidom testiranih na novi koronavirus in s kliničnimi težavami je SB Murska Sobota sprejela dodatne ukrepe za ravnanje ob večjem številu okuženih pacientov. Bolnišnica je oblikovala enoto Covid-19, ki je sestavljena iz enote za sum na Covid-19, in enote za bolnike s Covid-19. Nameščena je v posebni zgradbi, iz katere so izpraznili enoto NO-gripa.

V enoti za sum na okužbo s SARS-CoV-2 (1. nadstropje nekdanjega ginekološkega oddelka) so nameščeni pacienti s sumom na okužbo, ki potrebujejo oskrbo z kisikom: za poškodbe skrbi kirurg (ki dela v urgentni ambulanti Urgentnega centra), za druge skrbi zdravnik internist (ki dela v ambulanti Urgentnega centra) ali specialist ustrezne stroke. Ob postavljeni indikaciji za hospitalizacijo bodo odvzeli bris na okužbo SARS-CoV-2 in glede na rezultat na Covid-19 bo pacient ob negativnem rezultatu nameščen na ustrezni oddelek bolnišnice.

Bolnike z dokazano okužbo na Covid-19 bodo, dokler ne bodo zmogljivosti zapolnjene, prepeljali v Maribor. Po zapolnitvi zmogljivosti bodo hospitalizirani v enoti Covid-19 v Splošni bolnišnici Murska Sobota. V ponedeljek so v bolnišnici zaprli jedilnico za vse zunanje obiskovalce in za krvodajalce. Do danes je bilo v Splošni bolnišnici Murska Sobota testiranih 62 oseb, pozitiven ni bil nobeden.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: