torek, 31 marca, 2020

Splošna bolnišnica Murska Sobota sprejela dodatne ukrepe za večje število okuženih pacientov

Zaradi epidemije in možnosti večjih potreb po hospitalizaciji bolnikov s pozitivnim izidom testiranih na novi koronavirus in s kliničnimi težavami je SB Murska Sobota sprejela dodatne ukrepe za ravnanje ob večjem številu okuženih pacientov. Bolnišnica je oblikovala enoto Covid-19, ki je sestavljena iz enote za sum na Covid-19, in enote za bolnike s Covid-19. Nameščena je v posebni zgradbi, iz katere so izpraznili enoto NO-gripa.

V enoti za sum na okužbo s SARS-CoV-2 (1. nadstropje nekdanjega ginekološkega oddelka) so nameščeni pacienti s sumom na okužbo, ki potrebujejo oskrbo z kisikom: za poškodbe skrbi kirurg (ki dela v urgentni ambulanti Urgentnega centra), za druge skrbi zdravnik internist (ki dela v ambulanti Urgentnega centra) ali specialist ustrezne stroke. Ob postavljeni indikaciji za hospitalizacijo bodo odvzeli bris na okužbo SARS-CoV-2 in glede na rezultat na Covid-19 bo pacient ob negativnem rezultatu nameščen na ustrezni oddelek bolnišnice.

Bolnike z dokazano okužbo na Covid-19 bodo, dokler ne bodo zmogljivosti zapolnjene, prepeljali v Maribor. Po zapolnitvi zmogljivosti bodo hospitalizirani v enoti Covid-19 v Splošni bolnišnici Murska Sobota. V ponedeljek so v bolnišnici zaprli jedilnico za vse zunanje obiskovalce in za krvodajalce. Do danes je bilo v Splošni bolnišnici Murska Sobota testiranih 62 oseb, pozitiven ni bil nobeden.

Tags: , , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: