Skip to content

Bakos.si

V radgonski župniji 614 milijonarjev dobrote

Mesečna reviji Ognjišče, ki izhaja od leta 1964, je v februarska številki (že 657. po vrsti) bila natisnjena v nakladi 31.100 izvodih. Pri Ognjišču že so v letu 1967, kljub temu, da je bilo takrat prepovedano zbiranje denarnih sredstev in blaga za pomoč potrebnim, odprli Poštni predal dobrote. Tu so se zavedali, da je krščanstvo brez dobrodelnosti, mrtvo. Ognjišče je tudi po uvedbi evra ohranila dobrodelno akcijo zbiranja sredstev imenovano Milijonarji dobrote. Zbrani denar je namenjen za misijone in potrebe doma, je zapisano na vrhu seznama prispevka v Ognjišču. Mesečni prispevek posameznika znaša 0,50 evra, kar je pomeni letno 6 evrov.

Ob koncu letošnjega januarja je bilo po podatkih, ki smo jih povzeli iz Ognjišče, februar 2021, v vsem slovenskem prostoru 12.532 milijonarjev dobrote. Pred enim letom pa jih je bilo 12.562. Na prvem mestu med 363. župnijami od koder so milijonarji, je župnija svetega Petra Gornja Radgona. V »naši« župniji je kar 614 milijonarjev dobrote, na preostalem delu Škofije Murska Sobota, pa jih je 385. Med pomurskimi župnijami je na drugem mestu župnija Cankova s 75 milijonarji, tretja je župnija Murska Sobota, kjer je teh 66 in na četertem mestu župnija Lendava, kjer je teh 60.

Pričakovati je, da se število milijonarjev v letošnjem letu bistveno ne bo spremenilo. Tako bodo denimo Milijonarji dobrote radgonske župnije v vsem letošnjem letu prispevali skupaj 3.684 evrov, iz preostalega območja Škofije Murska Sobota pa 2.310. evrov. Tako bo iz območja vse Škofije Murska Sobota letos darovano za akcijo milijonar dobrote 5.994; vsi slovenski milijonarji dobrote pa bodo prispevali 75.192 evrov.

Foto: Franci Klemenčič

V Radgonski župniji so lahko ponosni (Foto: Franci Klemenčič)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: