Skip to content

V lekarne poslej brez maske

Zaposlenim v zdravstvu in socialnem varstvu ne bo več treba izpolnjevati pogoja PCT, maske ne bodo več obvezne v lekarnah
Vlada RS je na današnji dopisni seji še dodatno sprostila že sicer precej omiljene epidemične ukrepe. Zaposlenim v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva tako po novem ne bo treba izpolnjevati pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT). V lekarnah pa ne bo več obvezna uporaba zaščitnih mask, so po seji sporočili z vlade.
Kot so pojasnili na vladi, je omenjene spremembe predlagala strokovna skupina za covid-19, ki jo vodi Mateja Logar, glede na ugodnejšo epidemiološko sliko in značilnosti koronavirusne različice omikron. Omenjene novosti zajema spremenjeni odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19. Odlok bo pričel veljati dan po objavi v uradnem listu. Vlada je pred tem sredi aprila odpravila obveznost nošenja zaščitnih mask v večini zaprtih javnih prostorih. Po danes sprejetih spremembah obveznost nošenja zaščitnih mask tako ostaja le še v dejavnostih zdravstva in nastanitvah socialnega varstva.
Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: