Skip to content

Tukaj sem, kajti klical si me…

V župnijah Negova in Benedikt pripravili sprejem za diakona Vlada Orgoliča

Pod sloganom: Tukaj sem, kajti klical si me, je v minulih dneh v župnijah Negova in Benedikt v Slovenskih goricah slavnostno sprejeli novo posvečenega diakona Vlada Orgoliča iz Radvencev v negovski župniji. V obeh primerih, tako v župniji Marijinega rojstva v Negovi, kot v župniji svetih Treh kraljev v Benediktu je novega diakona sprejel župnik Marjan Rol, ki upravlja ob fari, z župnijskim občestvom. V Negovi mu je besede dobrodošlice najprej izrekel župan občine Gornja Radgona, Stanko Rojko, nato so mu člani ŽPS Negova s ključarjema, v dar poklonili „dalmatiko“. Po slovesni sv. maši, kjer je sodelovalo več duhovnikov in diakonov, je dekan Janko Görgner je še posebej poudaril pomembnost diakonskega služenja. Po blagoslovu, ki ga je z najsvetejšim podelil novo sprejeti diakon, je v Negovi sledila pogostitev za vse vernike. Druženje se je nato nadaljevalo ob kosilu vseh tistih, ki so diakona vsa leta spodbujali na tej poti, mu stali ob strani ter zanj molili.

Podobno slovesno je bilo tudi teden dni pozneje v cerkvi sv. Treh kraljev nad Benediktom, ki je podružnična cerkev župnije sv. Benedikta v Slovenskih goricah. V Slovenjegoriški katedrali, kot imenujejo omenjeno cerkev, je ob darovani sv. maši potekal svečan sprejem nedavno posvečenega stalnega diakona Vlada Orgoliča, ki bo deloval v župniji Negova in Benedikt. Ob sv. maši, ki jo je daroval župnik, prodekan, Marjan Rola, je diakona pozdravila članica ŽPS župnije Benedikt Majda Lebreht. V svoji pridigi je novo sprejeti stalni diakon predstavil nekaj iz svojega življenja, ob tem pa tudi zakaj se je odločil za diakonsko službo. Mašno slavje je ob igranju na orgle organistke Majde Fras Leva iz Štajngrove, popestril župnijski pevski zbor.

Med pozdravom diakonu je župnik Marjan Rola med drugim izrazil zadovoljstvo, da bo imel ob sebi v diakonu, ki se je odločil, da bo služil cerkvi, dragoceno pomoč. Novega diakona je pozdravil in obdaril tudi benediški župan, mag. Milan Repič.

O.B.

Na sprejemu diakona Vlada Orgoliča v župniji Sv. Benedikta je bilo slovesno (Foto: Ludvik Kramberger)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: