Tudi v SVZ Hrastovec z ukrepi za zmanjšanje širjenja koronevirusa

Lenarška občina prepovedala uporabo vseh športnih površin


Podobno kot praktično povsod po državi, so tudi v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec sprejeli vse potrebne ukrepe za zmanjšanje širjenja respiratornih obolenj (koronavirus, gripa) in delamo v skladu z navodili iz NIJZ in Ministrstva za zdravje. Njihova navodila dnevno spremljamo in jih sprotno upoštevamo v našem delovnem procesu. Obiske v zavodu so preventivno, glede na velikost zavoda in situacijo v Sloveniji, prepovedali že nekaj dni pred navodilom Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. O vseh ukrepih sprotno obveščajo svojce in stanovalce. Zaposlene dnevno obveščajo o dogajanju v zavodu in jih seznanjajo z navodili NIJZ in Ministrstva za zdravje ter jim tudi svetujejo, da se takoj po službi odpravijo domov in se ne gibajo na mestih, kjer se zbira veliko ljudi in je možnost okužbe večja.

„O spremembah pri delu, predvidenih ukrepih in spremenjenem načinu dela obveščamo tudi predstavnike sindikata v našem zavodu. Pripravili smo tudi podroben Program dela v primeru pojava koronavirusa pri stanovalcih ali zaposlenih, ki jasno določa način dela v primeru okužbe. Ob delu po zastavljenem programu bomo upoštevali navodila za delo NIJZ Maribor in priporočila naše konziliarne infektologinje s katero smo že vseskozi v vezi in v sodelovanju z našim zavodskim zdravnikom. V vseh naših enotah smo preventivno omejili gibanje in o tem obvestili pristojno ministrstvo in Varuha človekovih pravic ter NIJZ, ki podpira naša prizadevanja. Zaposleni imajo na razpolago zaščitna sredstva (razkužila in osebna zaščitna oprema), ki jih potrebujejo pri svojem delu. Zaščitne maske FPP-3 imamo naročene in tudi ostalo zaščitno opremo. Mask in dodatne zaščitne opremo ni možno dobiti na zalogo, ampak imamo s strani pristojnih zagotovilo, da bomo maske in potrebno dodatno zaščitno opremo dobili v primeru izbruha virusa v zavodu“, poudarja predstavnik za stike z javnostjo v občini Lenart Zmagoslav Šalamun.

Dodal je tudi, da so se Občini Lenart z vso resnostjo lotili zajezitve širjenja virusa COVID-19. Pred državno uredbo so zaprli gostinske lokale, frizerske, kozmetične salone, fitnese in druge objekte namenjene skupnemu rekreiranju občanov ter druge lokale, kjer prihaja do zbiranja večjega števila uporabnikov in niso namenjeni nujni življenjski preskrbi občanov. Vključili so se tudi v zagotavljanje nujnega varstva otrok, ki ga zagotavljamo s pomočjo vzgojiteljic. Zaščitili smo tudi zaposlene v občinski upravi in smo začasno ukinili poslovanje s strankami v vseh prostorih Občine Lenart. „Skupaj z občinskim štabom Civilne zaščite smo se organizirali in nudimo pomoč starejšim in obolelim, ki nimajo možnosti zagotovitve oskrbe s hrano, zdravili in drugimi nujnimi zadevami. Danes pa opažamo, da se otroci igrajo in ljudje družijo v skupinah, zato ponovno občane in občanke opozarjamo, da je sicer odhod v naravo, na svež zrak, seveda priporočljiv, a nikar naj ne obiskujejo obljudenih poti in ne posedajte na točkah, kjer je veliko ljudi. Prav tako starše prosimo, da poskrbijo za svoje otroke in jih ne puščajo samih, brez nadzora. Zato smo danes dodatno z opozorilnimi tablami prepovedali uporabo igral, športnih naprav in zadrževanja na športnih območjih v Mestnem parku Lenart, Športno rekreacijskem centru Polena, Športnem centru Voličina in na športnih objektih v Selcih“, poudarja mag. Janez Kramberger, župan občine Lenart.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: