Skip to content

Tadej Pogačar s Carthagovci kolesaril iz Odrancev do Ormoža

Kolesarki zvezdnik stavi na zmagovalno znamko: Carthago podpira kolesarskega šampiona s Carthago c-compactlineom

Zmagovalne ekipe nikoli ne zamenjaš: Zvest temu motu, Carthago tudi v letošnjem letu s svojim avtodomom podpira kolesarja svetovnega kova, Tadeja Pogačarja. Med njegovimi dirkami po Evropi je njegov bazni tabor Carthago c-compactline. Primopredaja vozila je bila dobrodošla priložnost, da se zaposleni podjetja Carthago v Odrancih skupaj s svojim športnim junakom in vodstvom koncerna odpravijo do bodoče druge slovenske lokacije koncerna Carthago v Ormožu.

Dve uspešni blagovni znamki skupaj – Tadej Pogačar in Carthago

Tadej Pogačar je trenutno najuspešnejši kolesar na svetu. 23-letnik je med drugim zmagal na Dirki po Franciji v letih 2020 in 2021. Slovenec, ki je vajen zmag, je kolesarsko leto 2022 začel izjemno uspešno: osvojil je prvo mesto na turneji ZAE ter na spomladanskih klasikah Strade Bianche in Tirreno-Adriatico. Kolesarski zvezdnik ima spet velike načrte za dva velika dogodka, julijsko Dirko po Franciji in Dirko po Španiji, ki ji sledi kmalu. Markus Kern, predsedujoči poslovodstva Carthaga je ob tem povedal: »Veseli nas, da se vrhunski dirkaški kolesar znova zanaša na vrhunski avtodom našega podjetja. Kolesarstvo in avtodomi imajo nekaj skupnega: pri obojem sta za vrhunske dosežke potrebna trd trening in natančno delo.« Tudi zadnji uspehi Carthaga govorijo sami zase: z dvema dvojnima zmagama na glasovanju za avtodom leta 2022 v Nemčiji je prestižna znamka prevladovala na lestvicah enako samozavestno kot Pogačar.

Carthago c-compactline je prav tako natreniran kot profesionalni kolesar. Integrirani avtodom je s samo 2,12 metra zunanje širine kompakten, s svojo izjemno lahko konstrukcijo pa tudi lahek in energetsko varčen. Zahvaljujoč se nizkemu okvirju AL-KO, dvojnemu dnu in zelo stabilni karoseriji iz razreda liner, c-compactline obvlada tudi dolge etape, ki jih je težko prevoziti. V notranjosti se lahko športniki in drugi popotniki sprostijo v udobnem dnevnem prostoru, si napolnijo baterije z osvežitvijo iz funkcionalne kuhinje, uživajo v prhanju v praktični kopalnici ter se odpočijejo v spalnem delu. V prostorni zadnji garaži je dovolj prostora za kolesa. Oblačila in opremo si lahko shranijo v velike odlagalne prostore v bivalnem prostoru in v dvojnem dnu vozila.

Vrhunski športnik in Carthago sta predajo novega avtodoma izkoristila za edinstveni kolesarski izlet. Klub deževnemu dnevu so se najbolj zagnani ljubiteljski kolesarski navdušenci skupaj z mladimi kolesarji ekipe Pogi Team s kolesi napotili iz obrata v Odrancih do 35 km oddaljenega drugega slovenskega sedeža podjetja v Ormožu. S prihodnjim letom bo v tamkajšnjem novozgrajenem obratu Carthago ekskluzivno izdeloval uspešen predelani kombi Malibu. Za dodaten zagon in uspešno kolesarjenje se je zbranim na skupnem štartu v Odrancih pridružil tudi Tadej Pogačar.

Športni izlet je odraz tako navdušenja nad kolesarjenjem med zaposlenimi v Carthagu kot njihove visoke motiviranosti ter tesne povezanosti s podjetjem. Sandra Županec, direktorica Carthago, d. o. o. je povedala: »Zelo smo ponosni, da Tadej Pogačar ostaja del družine Carthago. Velika priljubljenost tega dogodka med našimi zaposlenimi je odličen dokaz močne identifikacije z vrhunskim športnikom, ki uteleša enake vrednote kot blagovna znamka Carthago: timsko igro, vzdržljivost in zavezništvo.«

Položili temeljni kamen za nov obrat Carthaga v Ormožu

Kot je znano je Carthago sredi aprila letos, v Ormožu, neposredno ob meji s Hrvaško, dobesedno na zelenem travniku položil temeljni kamen in že gradi svoj drugi obrat v Sloveniji. V ospredju bo proizvodnja priljubljenega Malibu Vana. Tako, kljub trenutnim gospodarskim in političnim turbulencam ostajata viziji koncerna Carthago dolgoročni razvoj in optimistična osredotočenost na rast. Ormožko obrat je tretji v koncernu Carthago, evropskem vodilnim proizvajalcem prestižnih avtodomov in avtodomov višjega srednjega razreda znamk Carthago in Malibu. Ob položitvi temeljnega kamna sta v imenu koncerna Carthago spregovorila Markus Kern, predsedujoči poslovodstvu Carthago Reisemobilbau GmbH in Sandra Županec, direktorica Carthaga d.o.o.

Slovenija – drugi dom koncerna Carthago

Karl-Heinz Schuler, ustanovitelj in družbenik Carthaga o najnovejši investiciji podjetja: »V Sloveniji se že dolgo počutimo enako domače kot na našem sedežu Carthago City v Aulendorfu v Nemčiji.« Slovenska hčerinska družba Carthago d.o.o. spada z več kot 800 zaposlenimi k večjim zasebnim delodajalcem v Sloveniji. Nenehni širitvi uspešnega obrata v Odrancih zdaj sledi naslednji korak: Carthago v Ormožu.

Malibu Van spada med pionirje med komfortnimi predelanimi kombiji. V Nemčiji in nasploh v Evropi postajajo vse prepoznavnejši in koncern Carthago v njih še naprej vidi velik potencial za prihodnost. Pomembnost Malibu Vanov se je nedavno pokazala na nemškem izboru za avtodom leta 2022, kjer je že tretjič zapored zmagal v svoji kategoriji. Koncern Carthago bo v nov obrat investiral okoli 45 milijonov evrov. Zgrajen bo na zemljišču, velikem nekaj čez 100.000 m2. Oba obrata v Odrancih in Ormožu bosta skupaj vodila dosedanja direktorja Sandra Županec in Stefan Weiß.

V novem obratu bodo ustvarjena številna privlačna delovna mesta. Tudi tamkajšnji tim bo deležen dobro znanih privlačnih ugodnosti za zaposlene, ki jih nudi podjetje Carthago d.o.o., med drugim nadpovprečen regres in dodatno pokojninsko zavarovanje v podjetju. Carthago d.o.o. sodeluje s šolami in nudi praktična usposabljanja za dijake in študente. Delovna mesta so opremljena z najsodobnejšo tehnologijo, prednost dinamičnega podjetja je tudi organizacijska struktura in dobre možnosti osebnostnega in kariernega razvoja.

Še zanimivost: ko bo prihodnje leto odprt nov obrat, ki bo zgrajen v za Carthago značilnem agilnem tempu, bomo ob odprtju praznovali kar tri obletnice: 10 let Malibu Vana, 15 let obrata v Odrancih in 10 let Carthago Cityja v Nemčiji, ki velja v panogi kot edinstveno zasnovan sedež koncerna…

Fotografije: Alen Miklavec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: