Samo Mariborčani maksimalno, Izolčanke se utrjujejo na čelu

Odigran 7. krog v I. SNTL, moški, ter 16. krog v I. ženski SNTL

V sedmem krogu 1. SNTL moški so vodilne tri ekipe prišle do novih zmag in si tudi praktično že zagotovile uvrstitev v končnico. Vodilni Maribor je doma s 5:0 premagal Cornilleau Mengeš II, Xiom Muta je bila v gosteh boljša od Arrigonija, že v četrtek pa je Inter Diskont s 5:2 premagal Kemo I. Do druge letošnje zmage je prišel Mengeš I, ki je bil s 5:4 boljši od ekipe ŠD SU, z zmago proti Savinji I s 5:2 pa je v igri za četrto mesto in s tem uvrstitev v končnico ostala tudi Krka.

Vodilni Mariborčani v mali dvorani Tabor niso imeli večjih težav proti mladih Mengšanom, ki so do svojega edinega osvojenega niza prišli po zaslugi Aljaža Freliha, ki je odvzel Matevžu Črepnjaku. Črepnjak je sicer prišel še do ene zmage, dvakrat je bil uspešen tudi Gregor Komac, eno zmago pa je vpisal Tomaž Roudi.

Zelo dobro so dvoboj proti drugouvrščeni Muti začeli Izolčani, ki so z zmagama Taja Lavriča in Erika Paulina proti Danilu Piljaku in Bojanu Paviču povedli z 2:0. Vendar so bile to njihove edine zmage, kajti v nadaljevanju so do izraza prišle izkušnje in znanje gostov, ki so na krilih Matica Slodeja s tremi zmagami, po eno sta dodala še Piljak in Pavič, prišli do svoje šeste zmage v letošnji sezoni.

Do izredno pomembne zmage v boju za končnico so že v četrtek na vročem terenu v Puconcih prišli Ravenčani, ki so v dve uri in pol trajajočem dvoboju premagali domačo Kemo. Junak tekme je bil Mitja Horvat, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, po eno pa sta vpisala izkušeni Darko Jamšek, ki je bil s 3:2 boljši od Damjana Zelka in Žiga Kristjan Žigon. V domači ekipi sta po enkrat zmagala Damjan Zelko in Tomaž Pelcar.

Krka, ki brani naslov državnega prvaka, še ni opustila boja za uvrstitev v končnico. Tokrat je proti Savinji I zaigrala v najboljši zasedbi, tudi z Nevenom Krkovićem, ki je prišel do ene zmage, tako kot tudi Tilen Novak. V vrstah Savinje, ki se, podobno kot Novomeščani, še bori za uvrstitev v končnico, se je z dvema zmagama izkazal Jaka Golavšek, ki je po hudem boju moral priznati premoč le Lorenciu Lupulescu, ki je izgubljal že z 0:2 v nizih. Pred tem je Lupulescu na kolena spravil tako Patrika Rosca kot Jureta Slatinška, slednjega prav tako s 3:2 v nizih. Petega je dobil z 12:10.

Najbolj izenačeno je bilo v Mengšu, kjer je bil v vrstah novomeškega ŠD SU-ja nepremagljivi Uroš Slatinšek, ki je spet dobil vse tri svoje dvoboje. Eno zmago za novomeško ekipo je dosegel še Jožko Omerzel, vendar to ni bilo dovolj, da bi novinci v ligi prišli do svoje tretje letošnje zmage. V domači ekipi sta po dvakrat zmagala David Orešnik in Andraž Avbelj, ki je v odločilnem dvoboju s 3:2 premagal Domna Zupančiča. Do ene zmage je prišel še Klemen Jazbič.

Izidi sedmega kroga 1. SNTL moški

Kema I – Inter Diskont 2:5, Mengeš I – ŠD SU 5:4, Arrigoni – Xiom Muta 2:5, Krka – Savinja I 5:2, Maribor – Cornilleau Mengeš II 5:0.

Vrstni red: 1. Maribor 14 (35:11), 2. Xiom Muta 12 (32:16), 3. Inter Diskont 12 (32:17), 4. Kema I 8 (30:22), 5. Krka 8 (25:25), 6. Savinja I 6 (24:27), 7. ŠD SU 4 (25:31), 8. Mengeš I 4 (17:31), 9. rrigoni 2 (19:34), 10. Cornilleau Mengeš II 0 (10:35).

Logatec presenetil Ljubljano, Kajuh Slovan boljši od Vesne

Za največje presenečenje 16. kroga 1. SNTL ženske so poskrbele Logatčanke, ki so s 5:4 premagale vodilno Ljubljano. Poraz Ljubljane je izkoristil Arrigoni, ki je bil doma s 5:1 boljši od Letrike in je zdaj prevzel vodstvo na prvenstveni lestvici. Do pomembne zmage v boju za končnico je prišel Kajuh Slovan, ki je v mestnem obračunu s 5:2 premagal Vesno. Pucončanke so bile doma s 5:3 boljše do Ravenčank, Jeseničanke pa so s 5:3 v gosteh premagale Preserjanke.

Hladen tuš so v Logatcu doživele Ljubljančanke, ki proti razigrani Nini Zupančič niso našle pravega protiorožja. Toda tokrat sta se ob Zupančičevi, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, izkazali tudi Katja Gutnik in Kaja Okorn, ki je v odločilni partiji s 3:0 premagala tokrat ne ravno razpoloženo Niko Veronik. V gostujoči ekipi, zanjo je bil to drugi letošnji poraz, sta po dvakrat zmagali Tamara Pavčnik in Zala Veronik.

Za zdaj imata mesto v končnici navkljub porazu v Logatcu zagotovljeno Ljubljana in Arrigoni, ki je doma v dobri uri premagal Letriko. Za Izolčanke sta po dvakrat zmagali Lea Paulin, ki se je že vrnila z evropskega prvenstva do 21 let v Varaždinu, in Jana Ludvik, eno zmago pa je prispevala Urška Čokelj. Za Vrtojbenke je bila uspešna le Tina Mozetič. Zato pa je bilo bolj vroče na Kodeljevem, kjer so se dveh točk veselile domačinke. Odlično igro je s tremi zmagami prikazala Lara Opeka, ki je premagala tudi aktualno državno prvakinjo Ivano Zero, ki je v prvem dvoboju sicer s 3:0 premagala mlado Enyo Moltaro. Pohvale v domači ekipi si zasluži z dvema zmagama tudi Tjaša Novak, ki je tudi ostala neporažena, za Založanke pa je enkrat zmagala še Špela Trelec.

Zanimivo je bilo tudi v Puconcih, več razlogov za dobro voljo pa so na koncu imele domače igralke. Z dvema zmagama sta se izkazali Nuša Vogrinčič, ki je ostala neporažena in Ana Kovačec, eno je prispevala še Staša Matis. Za Ravenčanke je bila obakrat uspešna Lea Kadiš, do ene zmage je šrišlaše Polona Kadiš.

V derbiju začelja so se dveh točk veselile Jeseničanke, ki pa so se morale za zmago v Preserju pošteno potruditi. Največjo oviro zanje je predstavljala Polona Letnar, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, vendar je bilo to premalo za prvo zmago Preserjank v letošnji sezoni. V jeseniški ekipi sta po dvakrat zmagali Mojca Smolej in Nuša Bolte, enkrat pa Barbara Jančič.

Izidi 16. kroga 1. SNTL ženske

Kema – Inter Diskont 5:3, Kajuh Slovan – Vesna 5:2, Arrigoni – Letrika 5:1, Preserje – Jesenice 3:5, Logatec – Ljubljana 5:4.

Vrstni red: 1. Arrigoni 30 (79:24), 2. Ljubljana 26 (77:25), 3. Kajuh Slovan 22 (61:39) – tekma manj, 4. Logatec 20 (65:48), 5. Vesna 18 (63:46), 6, Kema 14 (47:54), 7. Letrika 12 (39:57), 8. Inter Diskont 10 (42:56) – tekma manj, 9. Jesenice 4 (21:76), 10. Preserje 0 (10:80).

Ekipa Krke, aktualni državni prvaki, se približuje mestu, ki vodi v play off

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: