Premier Janša obiskal UKC Maribor in SB Murska Sobota

Z vodstvi bolnišnic se je pogovarjal o razmerah povezanih s Covid-19, a tudi o investicijah

Sobotni popoldan in večer je predsednik vlade Janez Janša izkoristil za obisk UKC Maribor in SB Murska Sobota. Kot je zapisal na Twitterju, se je z vodstvom UKC Maribor pogovarjal o razmerah, povezanih z epidemijo covida-19, in potrebnih investicijah v povečanje zdravstvenih kapacitet v Mariboru in regiji. Zvečer se je srečal tudi z vodstvom mariborske občine in za januar napovedal vladni obisk. Pozneje je premier na Twitterju pripisal, da se je v SB Murska Sobota, z vodstvom pogovarjal o naporih za obvladovanje „covid-19 v eni najbolj ogroženih regij, uspehih, o katerih vemo premalo, potrebnih investicijah in medsebojni solidarnosti ekip, ki varujejo zdravje in rešujejo življenja“.

Direktor UKC Maribor Vojko Flis je Janši predstavil razmere v času drugega vala epidemije covida-19 in potrebne investicije v zdravstveno infrastrukturo. Na srečo se razmere v UKC Maribor glede bolnikov s covidom po Flisovih besedah počasi stabilizirajo, še vedno pa se srečujejo s kadrovskimi težavami zaradi odsotnosti zaposlenih, ki so okuženi z novim koronavirusom ali so v karanteni zaradi stika z okuženimi, navaja portal. Po zadnjih podatkih je še vedno odsotnih 275 zaposlenih, med njimi 46 zdravnikov in 132 zaposlenih v zdravstveni negi, med njimi je kar 116 odsotnih tudi zaradi varstva otrok, so sporočili iz mariborskega UKC.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota se je predsednik vlade zvečer pogovarjal s tamkajšnjim vodstvom, na čelu z direktorjem Bojanom Korošcem. Beseda je tekla predvsem o stanju covida-19 in potrebnih investicijah in o povečanju zdravstvenih kapacitet v bolnišnici ter v regiji. Ogledal si je oddelek intenzivne terapije in izrekel zahvalo ekipam zdravstvenih delavcev in vodstvu, da v težkih razmerah še zmorejo, so zapisali na Facebook strani Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: