Poveljnik Civilne zaščite Radenci prevzel oblast od župana

Na 3. izredni seji občinskega sveta so govorili zgolj o ukrepih v zvezi s koronavirusom

Včeraj dopoldan, ko so v državi že bile razglašene izredne razmere, je radenski župan Roman Leljak, sklical 3. izredno sejo, kjer so spregovorili zgolj o ukrepih zaradi korona virusa. Res je sicer, da članice in člani občinskega sveta niso bili sklepčni, seja pa je kljub temu potekala, zraven pa so tudi pripadniki Civilne zaščite ter vse ravnateljice vzgojno izobraževalnih ustanov v radenski občini. Na seji so se pogovarjali tudi o tem, kako bo naslednjih štirinajst dni potekalo življenje v občini in se najprej dotaknili vzgojno izobraževalnih ustanov, pri čemer so se zmenili, da bosta šola in vrtec na Kapeli popolnoma zaprta, delal bo le vrtec v Radencih in še ta bo na voljo le za otroke, za katere je pravila že določila vlada – torej tiste, katerih oba starša delata v službah, ki so trenutno nujno potrebne za delovanje države.

Kot je povedal župan Roman Leljak, v skupinah v vrtcu naj bo do šest otrok, pa še to so lahko samo otroci do petega razreda. „V radenski občini je zaprto vse, razen prehrambenih trgovin in pekarne. Hvala vsem gostincem na sodelovanju. Sedaj pa samo varujmo sebe, svoje družine.
Karkoli se bo dogajalo, prav za vse bo poskrbljeno. Ostanimo doma in ne hodimo naokrog. Nič nam ne bo manjkalo, če se bomo štirinajst dni držali teh navodil.“, je dejal Leljak, ki je dodal, da se je aktivirala Civilna zaščita, ki je prevzela vajeti v občini: „Vsako jutro se bomo s predstavniki CZ občine Radenci sestali pri meni in rad bi poudaril, da imajo pripadniki civilne zaščite v občini odslej prvo besedo. Poveljnik Civilne zaščite je zaenkrat nad županom in prosim, da vsi njihova navodila tudi upoštevate.“

Župan Leljak je še dodal, da s ponedeljkom, 16.3.2020, občani ne smejo v vrtec – razen seveda staršev – ne smejo v dom starejših občanov in ne v Hotel Radin oziroma v Zdravilišče Radenci. „Prosimo vse občane, da nam nemudoma sporočijo kakršnokoli napako na infrastrukturi za vodovod in infrastrukturi za odvajanje in čiščenje. Zelo pomembno je, da je v času epidemije delovanje navedene insfrastrukture nemoteno“, je povedal poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite Radenci, Rafko Žnidarič, ki je dodal, da so na njihovi spletni strani objavljene vse pomembne številke na katere občani lahko kličejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: