Skip to content

Bakos.si

Policisti imeli polne roke dela tudi na nedeljskem shodu v Mariboru

Udeležencem shoda očitajo nespoštovanja epidemioloških ukrepov

Po sobotnem odmevnem protestu kakšnih 800 oseb v štajerski prestolnici, so policisti tudi na nedeljskem shodu v Mariboru, na katerem se je zbralo okrog 100 nasprotnikov epidemioloških ukrepov, posredovali zaradi nespoštovanja ukrepov. Uvedli bodo štiri hitre postopke z izdajo odločbe o prekršku, izdali pet plačilnih nalogov, izrekli dve opozorili, podali pa bodo tudi en predlog drugemu prekrškovnemu organu. Z mariborske policijske uprave so sporočili, da so policisti shod ustrezno dokumentirali in bodo na podlagi videoposnetkov identificirali tudi tiste kršitelje, s katerimi niso izvedli postopkov na kraju prekrška. Zaradi kršitve vladnih odlokov in s tem zakona o nalezljivih boleznih jim bodo po pošti poslali plačilne naloge. Policisti ugotavljajo tudi, kdo je bil organizator tega shoda, saj bodo ukrepali tudi zoper njega.

Ob tem so dodali, da žal tudi v nedeljo nekaj udeležencev shoda ni upoštevalo pozivov, naj spoštujejo predpisane ukrepe, nadenejo maske in se ne družijo. Izpostavili so tudi, da s svojim delom nikakor ne posegajo v pravice posameznikov do zbiranja in svobode izražanja, vendar pa je potrebno razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh, zato jih je potrebno upoštevati. „Včeraj, s pričetkom ob 16. uri, se je na Trgu svobode v Mariboru odvil

neprijavljen javni shod oz. protest, organiziran proti vladnim ukrepom za omejevanje virusa SARS-CoV-19. Shoda se je udeležilo okoli 100 udeležencev, trajal pa je do okoli 17.40 ure. Policisti so na shodu, tako kot dan prej, opravljali naloge varovanja, preprečevali kršitve javnega reda in miru ter ves čas udeležence opozarjali na nošenje mask. Policisti so na kraju izvedli 28 postopkov ugotavljanje identitete, uvedli bodo 4 hitre postopke z izdajo odločbe o prekršku, izdali bodo 5 plačilnih nalogov, izrekli so 2 opozorili in podali bodo 1 predlog drugemu prekrškovnemu organu.“ je v sporočilu za javnost zapisal Miran šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor, ki dodaja, da tudi včeraj nekaj udeležencev protesta pozivov, naj spoštujejo predpisane ukrepe, nadenejo maske, se ne družijo in ne sodelujejo na neprijavljenem shodu, ni upoštevalo. Izpostavlja pa, da so za razliko od sobotnega protesta, občani v večini razumeli in upoštevali nasvet policije in na protest niso pripeljali otrok.

Ob tem je Šadl pozval vse, naj ravnajo odgovorno in spoštujejo ukrepe za zajezitev epidemije, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih… Mimogrede, tudi včeraj so protestniki, ki so bili pogosto brez mask in varnostne razdalje, seboj prinesli transparente z napisi: Zdaj bije bitko vsak, saj vzeli bi še zrak, Uživajte, dokler lahko, Danes imamo pouk v trgovini s pohištvom in V šoli nosimo nasmeh, ne mask.

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: