Po zdravo domačo hrano kar na lokalne kmetije…

Vzpostavljena baza trenutne ponudbe s hrano na kmetijah v osrednjih Slovenskih goricah

V Občini Lenart v Slovenskih goricah so se glede na potrebe, ki se kažejo na terenu, odločili vzpostaviti bazo trenutne ponudbe s hrano na kmetijah. V času omejevanja širjenja bolezni koronavirusa je dovoljena prodaja kmetijskih pridelkov na kmetijah. Spodbujanje lokalnih ponudnikov je sedaj ključnega pomena in je pravi čas, da vsi stopijo skupaj. Tako so skupaj z Razvojno agencijo Slovenske gorice pripravili seznam ponudnikov iz osrednjih Slovenskih goric, ki imajo v ponudbi živila in zagotavljajo dostavo ali prevzem na lokaciji. V seznamu boste potrošniki našli kontaktne podatke ponudnikov, da jih boste lahko poklicali ali pisali na elektronski naslov ter se prepričali, ali imajo zadostno količino izdelkov. Na omenjenih kmetijah ponujajo predvsem: sveže in vloženo sadje, svežo in vloženo zelenjavo, mlečne izdelke, mesne izdelke, žita, moke, kruh, jajca, testenine, marmelade, med in čebelnje izdelke, sokove, vino ipd.

„Na kmetijo se odpravite le, če se počutite popolnoma zdravi. Pri tem upoštevajte ukrepe za zaščito sebe in ponudnika. Na kmetijo pojdite sami s svojo embalažo, upoštevajte varnostno razdaljo in druge ukrepe NIJZ za preprečevanje okužbe in pomislite tudi na druge, zato kupite samo toliko surovin, kot jih zares potrebujete. Seznam ponudnikov je dostopen na spletni strani Razvojne agencije Slovenske gorice in Občine Lenart: https://www.lenart.si/index.php/sl/ponudba. Seznam ponudbe bomo sproti dopolnjevali“, poudarjajo na Razvojni agenciji Slovenske gorice, kjer želijo, da čim več ponudnikov stopi skupaj. „Pripravili smo seznam ponudnikov iz Ovtarjeve ponudbe, ki imajo v ponudbi živila in zagotavljajo dostavo ali prevzem na lokaciji. Pri ponudnikih boste našli kontaktne podatke za vsako kmetijo, da jih boste lahko poklicali ali jim pisali na elektronski naslov. Občankam in občanom glede na trenutno situacijo svetujemo, da ponudnike najprej kontaktirajo po telefonu in se prepričajo, da imajo zadostno količino izdelkov oziroma pogledate kaj ponujajo na spletni strani ali FB strani. Na kmetijo se odpravite le, če se počutite popolnoma zdravi. Pri tem upoštevajte ukrepe za zaščito sebe in kmeta oziroma ponudnika“.

V Lenartu so pripravili tudi nekaj varnostnih nasvetov, če boste kmetijo obiskali: pred obiskom pokličite na kmetijo in se dogovorite za čas obiska, za pridelke in izdelke; na kmetijo pojdite sami; prinesite svojo embalažo, a pri tem poskrbite za ustrezno higieno; upoštevajte varnostno razdaljo in druge ukrepe NIJZ za preprečevanje okužbe; pomislite tudi na druge in kupite samo toliko surovin, kot jih zares potrebujete. „Na našem območju deluje tudi Zadruga dobrina, z.o.o., so.p., ki nas oskrbuje z lokalnimi izdelki in pridelki. Pri njih si prav tako lahko naročite izdelke, ki vam jih iz lokalnih kmetij, po naročilu pripeljejo tudi na dom ali dogovorjeno mesto“, dodajajo na Razvojni agenciji Slovenske gorice, kjer se zainteresirani tudi lahko oglasijo, in sicer na telefonsko številko: 059 128 773 ali: milojka@rasg.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: