Skip to content

Bakos.si

Papež Frančišek pozval k cepljenju proti covid-19

Prvi mož rimskokatoliške cerkve, ki se bo cepil prihodnji teden, prepričan, da bi z “etičnega vidika morali vsi biti cepljeni”


Papež Frančišek je danes pozval k cepljenju proti covidu-19 in napovedal, da se bo prihodnji teden cepil tudi sam. Nasprotovanje cepivu proti covidu-19 pa je označil za”samomorilno zanikanje”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je dejal v pogovoru za italijansko televizijo Canale 5, ki ga bodo v celoti predvajali drevi, se bo naslednji teden začelo cepljenje proti covidu-19 tudi v Vatikanu.”Dogovoril sem se za termin, to je treba storiti,”je dejal papež.

“Menim, da bi morali biti z etičnega vidika vsi cepljeni, to je etična izbira, kajti tisto, kar ogrožamo, je naše zdravje, naše življenje, pa tudi življenje drugih,”je ocenil.

Frančišek je tudi dejal, da ga je”osupnilo”nasilje, ki se je zgodilo v sredo v Washingtonu.”Bil sem presenečen, ker gre za ljudi, ki so tako disciplinirani v demokraciji,”je dejal v zvezi z vdorom podpornikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa v zvezni kongres. Tudi v”bolj razvitih okoljih je vedno nekaj narobe”, obstajajo ljudje,”ki ubirajo pot proti skupnosti, proti demokraciji in skupnemu dobremu”, je ocenil

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: