petek, 21 februarja, 2020

Spet je bilo veselo v gasilskem domu v Orehovcih

V društvenih prostorih gasilskega doma PGD Orehovci pri Gornji Radgoni je ob koncu adventa bilo sila živahno in veselo, ter polno pričakovanja obdarovanja, od dobrega moža s sivo brado in v rdeči opravi –Božička. Letos so namreč v PGD Orehovci organizirali in pripravili prvi obisk Božička, ki je bil namenjen otrokom iz vasi Orehovci, Orehovski Vrh in Ptujska Cest, ter seveda tudi od drugod. Kar 45 otrok je ob spremstvu svojih staršev, starejših sester, bratcev, dedkov in babic pričakalo dobrega moža s sivo brado in v rdeči opravi.

V začetku večera, pričakovanj in obdarovanj je vse navzoče pozdravil Marjan Edšid, predstavnik PGD Orehovci. Da se je ves dogodek obogatel in imel kulturno vsebino, pa so poskrbeli otroci iz vasi, ki so nastopali v recitalih, petju, ter krajši otroški dramski igri z naslovom „Pod medvedovim dežnikom“. Igro je zasnovala in pripravila mentorica Nataša Leben. Že tako napetem ozračju in premnogih pogledov otrok proti vratom kdaj bo vstopil tako težko pričakovan Božiček je naposled ob skupnem prepevanju otrok, ter vseh navzočih, le vstopil. Prijazni možakar, ki riše nasmeh na obrazih otrok je ob tej prilik vsakemu otroku, ki ga je obdaril namenil nekaj lepih in spodbudni besed, ter mu zaželel srečno in zdravo novo leto 2020 z upanjem da se prihodnje leto spet zdravi in srečni snidejo.

Sicer sta pobudo za ta lep dogodek in hkrati veliki delež organizacije in priprav imeli krajanki Anita Kirič in Natalija Rožman. Prispevke za obdarovanje otrok so prispevali starši, ob tem pa so se zahvalili tudi donatorjem, ki so pomagali s svojimi donacijami.

Prijazni možakar je razveselil otroke v gasilskem domu Orehovci (Foto: Marjan Slavič)

Tags: , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: