petek, 3 aprila, 2020

Kar 300 kvadratnih metrov novih uporabnih površin, kjer bo deloval CKZ

V okviru praznovanja občinskega praznika, ter še dveh okroglih jubilejev, 30 – letnice mesta Lenart in 260-letnice OŠ Lenart, ko se je zvrstilo veliko prireditev in dogodkov, so na svoje prišli tudi zaposleni ter še zlasti koristniki uslug Zdravstvenega doma Lenart. Na ploščadi pred osrednji zdravstveno ustanovo v tem delu Slovenskih goric, je namreč potekala posebna slovesnost ob otvoritvi novih prostorov ZD Lenart, v katerem se bodo izvajale aktivnosti preventivnih zdravstvenih programov v okviru Centra za krepitev zdravja (CKZ). Z izvedeno nadzidavo in prizidavo vhodnih prostorov z dvigalom in stopniščem je ZD dom Lenart tako pridobil dodatnih 398,7 m2 površin v neto vrednosti 299,81 m2. Slavnostna govornica na slovesnosti je bila mag. Mojca Presečnik, vodja Službe za izvajanje kohezijske politike na Ministrstvu za zdravje RS.

Praznovanje so sicer pričeli že pred tem, ko so na novo urejeni zelenici pred ZD Lenart, otroci iz vrtca in OŠ Lenart posadili sadiko lovorikovca, kot simbol življenja in medgeneracijskega povezovanja, po eno so posadili tudi uporabniki lenarške enote VDC Polž Maribor in starejši iz Doma Sv. Lenarta s pomočjo zdravnika Rafka, nosoroga, maskote ZD Lenart. Župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger je v uvodnem nagovoru med drugim povedal: »V Občini Lenart se zavedamo, da je ob staranju prebivalstva, preventiva vedno pomembnejša, saj ta omogoča, da ljudje ohranijo zdravje čim dlje. Novi prostori, kjer se bodo izvajala preventivne dejavnosti, tako predstavljajo veliko pridobitev za našo občino in tudi širšo okolico.«

Za nadgradnjo in prenovo 25 let stare stavbe, so si v ZD Lenart prizadevali kar nekaj časa, sedaj ko imajo lepe in sodobno opremljene prostore Centra za krepitev zdravja, bodo imeli precej več prostora za preventivo in kurativo, kar je od izjemnega pomena za vedno bolj starajoče se območje Slovenskih goric. In kot je med drugim povedala Mojca Presečnik, „so zdrava leta življenja tista ključna leta, ko smo aktivni in lahko prispevamo k družbi.“ Kakorkoli že, nova pridobitev ni pomembna samo za Lenart, ampak tudi za širšo okolico, torej ob Lenartu, še občine Benedikt, Cerkvenjak, Sveta Ana, Sveti Jurij in Sveta Trojica. Na dodatnih tristotih kvadratnih metrih površine pa bodo lahko sedaj razporedili tudi nekatere obstoječe ambulante, v pritličju pa je prostore dobila ambulanta pediatrije.

Tags: ,

0 Comments

Leave a Comment

error: