O slovenski hrani na enem mestu: Prenovljena spletna stran »Naša super hrana«

Zanimiva ponudba na Kmetiji Jančar v Črešnjevcih: Postrezite si sami!

V želji, da bi se koronavirus čim manj širil med ljudmi potekajo na različnih nivojih različne aktivnosti. To še posebej velja za druženje ljudi ter nabavo hrane in drugih najnujnejših potrebščin, kjer so še posebej dobrodošle samoiniciativne in domišljene ideje vsakega posameznika. In med slednje gotovo sodi mlada kmetijka, nekdanja vinska kraljica Radgonsko-Kapelskih goric, Jerneja Jančar iz Črešnjevcev pri Gornji Radgoni, ki že vrsto let na svoji kmetiji ob glavni cesti Gornja Radgona – Ptuj, ponuja različne produkte pridelane na domači kmetiji. Tokrat pa je na prav zanimiv način povabila potrošnike, da obiščejo njihovo kmetijo: „Drage naše stranke“ Ker dobivamo v zadnjih dneh kar precej vaših klicev, vas obveščamo, da prodaja naših izdelkov poteka nemoteno. In sicer smo na naši kmetiji uredili zunanji kotićek namenjen prodaji naših izdelkov, kjer se postrežete in plačate kar sami. Izdelke lahko tudi predhodno naročite in vam pripravimo pakete. V skrbi za vaše in naše zdravje!“

Sicer pa, je tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je nedavno posodobilo in nadgradilo osrednje spletno mesto Naša super hrana. Na spletni strani lahko potrošniki najdejo koristne informacije o lokalni – slovenski hrani. Zelo obiskan in priljubljen je zemljevid lokalnih pridelovalcev, kje je omogočeno slovenskim pridelovalcem hrane po vsej Sloveniji, da se sami brezplačno predstavijo potrošnikom s svojo ponudbo na kmetiji, potrošniki pa lahko pridobijo koristne informacije o ponudbi hrane na kmetijah v bližini njihovega doma.

Na tej strani je predstavljena lepa zbirka tradicionalnih slovenskih receptov in posodobljenih lokalnih receptov ter nasvetov za pripravo hrane, od najbolj enostavnih do tistih, ki so zaščiteni na ravni EU.

Na enem mestu so zbrane tudi informacije o lastnostih in prednostih lokalno pridelane hrane, o različnih označbah, po katerih prepoznamo slovensko kakovostno hrano, evropskih in nacionalnih zaščitah in shemah kakovosti, o tem, kaj pomeni znak izbrana kakovost, ekološki in druge sheme kakovosti. Z namenom spodbujanja lokalne samooskrbe smo uvedli podlistek na temo »postanimo samooskrbni«, kjer lahko vrtičkarji najdejo vrsto uporabnih nasvetov za vrtnarjenje in s tem pridelavo lastne hrane. „Vljudno vabljeni tudi na facebook naša super hrana, ki je v teh dneh še posebej obiskan“, poudarjajo na MKGP.

sdr

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: