četrtek, 2 aprila, 2020

Znova lepo obiskan smučarski sejem v Gornji Radgoni; Lastnike je zamenjalo veliko rabljene zimske in smučarske opreme; Predsednik kluba bo še naprej Miki Nekrep

Podobno kot že skoraj 40 let (prvi je bil 22.11.1980 op.p.) doslej, je Smučarski klub Radgona, ki bo kmalu obeležil 40-letnico obstoja in uspešnega delovanja, in ki šteje okoli 100 članic in članov, tudi letos pripravil tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme in vseh drugih potrebščin za zimske športe in rekreacijo. Ker je interes ponudnikov opreme bil kar velik, so sejem znova pripravili na prostem, ob gasilskem domu v Gornji Radgoni, kjer se je po lepem, a dokaj mrzlem vremenu zbralo veliko prodajalcev in kupcev opreme kakor tudi opazovalcev. Dokler lastniki in upravljalci zimsko – športnih središč, smučišč, vlečnic, žičnic…, čakajo, da bi padlo čim več snega, ki da bi ostal ‘vse tja do maja’, pa v številnih slovenskih družinah razmišljajo o tem, kako nabaviti zelo drago smučarsko opremo. In ker je veliko družin, ki si ne morejo privoščiti nove in drage smučarske opreme, ob tem pa predvsem otroci hitro prerastejo tovrstno opremo, so prav dobrodošli ‘sejmi rabljene smučarske opreme’, katere po večini slovenskih mest in krajev organizirajo smučarski in drugi klubi.

In kljub temu, da še prvemu letošnjemu snegu, vsaj ko gre za Pomurje, ni ne duha ne sluha, so organizatorji tokratnega sejma rabljene smučarske opreme v Gornji Radgoni bili prijetno presenečeni nad obiskom, tako ponudnikov, kot iskalcev opreme. Prišlo jih je več sto, in dokler so eni tržili so se drugi družili, klepetali in kakšno nazdravili. Zraven smo srečali tudi štiri predsednike kluba, prvega in zadnjega, očeta in sina Milana in Mikija Nekrepa, zraven pa tudi Branka Kluna in Zdravka Ravnikarja. Prodaja je znova bila uspešna, tokrat pa je v prodajo šlo tudi nekaj več drsalk, ker v Gornji Radgoni, to zimo prič imajo (13.12.2019-31.1.2020) montažno drsališče. Kakorkoli že, čeprav na tem območju ni veliko možnosti za smuko, pri SK Radgona in sploh na radgonskem območju, znova potrdilo, da je zanimanje za smučanje tudi na tem območju izjemno veliko. Tokrat je svojo smučarsko opremo v Gornji Radgoni ponujalo več deset ljudi, ne le domačinov, temveč tudi iz Maribora, cele Štajerske, Prekmurja ipd., več sto kosov smuči, čevljev, smučarskih palic, pancerjev, kombinezonov ali česa drugega potrebnega za smučanje oz. zimske športe in rekreacijo, pa je zamenjalo lastnika. Posebej iskana je bila oprema za otroke, kajti poleg smučarskih tečajev za otroke, imajo sedaj otroci tudi smučarsko šolo v naravi. Cene, katere so organizatorji določili komisijsko pa so se gibale med 20 in 80 odstotki v primerjavi z enakim novim artiklom. Vsekakor so obiskovalci bili deležni tudi nasvetov glede opreme, smučanja ipd. V SK Radgona ocenjujejo, da je bil obisk odličen, še zlasti ob dejstvu, da v zadnjih letih pogosto primanjkuje snega in tudi žepi državljanov so vedno bolj prazni. Zlasti pred konec letnimi prazniki.

Sicer pa, kot smo slišali pri SK Radgona, bo njihov klub tudi v letošnji zimi organiziral tedenski tečaj smučanja (Kope, v času zimskih počitnic, 23.-29.2.2020), za kar so na sejmu zbirali prijave. In že so sprejeli skoraj vseh 100 možnih prijav, enako so pobirali tudi članarino, klepetali, izmenjevali izkušnje, nazdravili praznikom… Po končanem sejmu so se članice in člani kluba sestali na volilnem občnem zboru, kjer so se dogovarjali o bodočih aktivnosti, ob tem so za predsednika SK Radgona izbrali dosedanjega predsednika Mikija Nekrepa.