Najbolj jih je prepričal Zvonko Žekš, ki se je rešil odvisnosti od alkohola

Med desetimi kandidatkami in kandidati so izbrali Vestnikovo osebnost Pomurja 2019

Pomurski regionalni tedni Vestnik že nekaj let zapored izpostavlja posameznike, ki so v regiji pustili pečat in družbo naredili boljšo in lepšo. Uredništvo je tudi letos izbralo deset kandidatov za Vestnikovo osebnost Pomurja 2019, z različnih področij, končno odločitev pa prepustilo bralcem tiskanega časopisa in spletnim uporabnikom portala vestnik.si. Glasovalcem so na izbiro ponudili posameznike, ki so si nominacijo prislužili ali s pogumno odločitvijo, razkritjem osebne zgodbe, poslovnim ali športnim uspehom, pomočjo sočloveku ali z odkrivanjem novih dejstev. Tako so lahko izbirali med: nekdanjo evangeličansko duhovnico Jano Kerčmar Džuban (Gornji Petrovci), predsednikom NK Mura, Robertom Kuzmičem (Murska Sobota), največjim pridelovalcem konoplje v Sloveniji Alešem Marošo (Melinci), naj mlado kmetico Slovenije Brigito Petek (Lešane), uglednim podjetnikom Petrom Podlunškom (Černelavci), avtorico in urednico več publikacij in raziskav, dr. Klaudijo Sedar (Gornji Petrovci), kulturnico Geno Virag (Bratonci), Renato Vogrinčič (Mlajtinci), ki je rešila človeško življenje, Zvonkom Žekšem (Motovilci) za trdno voljo, pogum in razkritje svoje „skrivnosti“, in svetovno znanim kikboksarjem Davidom Žibratom (Cven).

Glasovalce, torej bralcev Vestnika in uporabnikov spletne strani vestnik.si se je v preteklem letu najbolj dotaknila izpoved Zvonka Žekša, ki se je pred več kot petimi leti rešil alkoholne odvisnosti. S svojo iskreno izpovedjo je pritegnil številne ter požel čestitke ne le za moč, ki jo je zbral, da je nehal piti alkohol, ampak tudi za pogum, da je o tem javno spregovoril. »V čast mi je, da so ljudje videli, da želim v okolje prinesti drugo miselnost, ki bi pomagala marsikomu, ki je v težavah in ne upa oziroma ne ve najti rešitve,« je povedal Žekš, ki svetuje ljudem, da naj usodo vzamejo v lastne roke in potem se bo vse rešilo.

Organizatorji izbire so se, podobno kot vsi državljani in ves svet, znašli v izrednih razmerah, so svečano podelitev priznanj odložili. Kdaj se bodo družili, pa bodo sporočili. „Z izborom Vestnikove osebnosti leta 2019 smo želeli sporočiti, da so vsi nominiranci tudi zmagovalci, saj soustvarjajo naše okolje in ga delajo boljšega. Eden od njih pa se je še posebej dotaknil naših bralcev. Hvala vsem, da so sodelovali v našem izboru, in tudi vsem bralcem, da so glasovali. Med tistimi, ki so glasovali, bomo izžrebali nekoga, ki bo kosil na domačiji Marof“, je povedala Ines Baler, novinarka Vestnika.

Fotografiji: Nataša Juhnov

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: