Nagrade za Miro in prijatelje, ter podjetji Transpak in Tokam

Pomurski Lions klubi: Mislim, čutim in delam dobro. Sem Lion.

Lions klubi 3. cone 2. Regije Lions zveze Slovenija, LK Ljutomer, LK Gornja Radgona, LK Lendava-Lendva in LK Murska Sobota so na prazničnem večeru v svoje vrste sprejeli novih osem Lions članov in pet Leo članov. Z zbranimi sredstvi spet donirali več kot 3.000 EUR. Organizator letošnjega skupnega prazničnega večera, s katerim klubi obeležujejo obletnice ustanovitve klubov, njegovo mednarodno ime je Charter Night, je bil letos Lions klub Murska Sobota. Prijetno druženje je minilo z dobrodelno noto, saj so Lions klubi so skupno donacijo v višini 1.250 EUR, LK Murska Sobota pa še dodatnih 1.000 EUR, namenili Karitas Murska Sobota za nakup vozila, ki ga potrebujejo za razvoz donirane hrane. Projekt Donirana hrana dokazuje, da lahko užitno hrano, namesto da konča med biološkimi odpadki, preusmerimo in ponudimo tistim, ki jo potrebujejo. Ustanova Mali vitez pa je fundacija za pomoč mladim, ozdravljenim od raka, oziroma odraslim, katerim je bila do 18. leta starosti, postavljena diagnoza rak. Ozdravljenim pomaga pri odpravljanju njihovih občutkov osamljenosti ter jih spodbuja, da bolj pozitivno gledajo na življenje. Pomaga blažiti posledice zdravljenja in pripomore k nakupu tehničnih pripomočkov, protez, lasnih sistemov… Spodbuja tudi raziskave o poznih učinkih zdravljenja raka pri otrocih, da bi lahko samo zdravljenje izpopolnili v čim večji meri omilili posledice.

Lions večer je spremljal slogan: Mislim, čutim in delam dobro. Sem Lion. (dr. Jože Magdič, leta 1990). S svojimi nastopi so druženje obogatili člani Anton Camplin, Jože Magdič iz LK Murska Sobota, ter Mira Borko Prelog iz LK Gornja Radgona in Leo člana Katja Huber in Tadej Andrejek iz Leo kluba Ljutomer. Po kratkem pozdravu predsednic Lions klubov Pomurja, sta zbrane na povabilo conske predsednice Marje Dolamič, nagovorila še guvernerka Distrikta 129 Slovenija Nadja Pahor Bizjak in Mikloš Horvat, prejšnji mednarodni direktor in aktualni G4 Area lider, GAT Evropa. Nagovorom je sledila podelitev klubskih priznanj, ki so jih podelile predsednice klubov, priznanja Distrikta 129 Slovenija, pa guvernerka distrikta.

Predsednica Lions kluba Gornja Radgona, sicer najmlajšega in zelo aktivnega pomurskega kluba Nada Frangež se je odločila, da priznanje podeli Tadeju Pintariču za nesebično pomoč pri ustanavljanju kluba. V letu njegovega predsednikovanja je klub pridobil tudi Exelence Award, priznanje za odličnost delovanja. Branka Bensa, predsednica Lions kluba Lendava, je priznanji namenila Žužani Žoldoš za vestno in odgovorno opravljanje nalog tajnice kluba v minulih štirih letih in za sodelovanje v vseh akcijah ter Stanku Gjerkeš, za sodelovanje v vseh klubskih akcijah in za uspešno vodenje kluba v preteklem lionističnem letu. Predsednica Lions kluba Ljutomer Vesna Lainssani je podelila dve priznanji. Prejeli sta ga Marja Dolamič, lanskoletna predsednica kluba, za promocijo kluba in lionizma, avtorstvo odličnega programa obeleževanja desete obletnice kluba in profesionalno povezovanje klubskih dogodkov, ter Silva Kosi, ustanovna članica in bivša tajnica kluba, ki izžareva visoko raven solidarnosti do najbolj ranljivih skupin in je vedno pripravljena pomagati pri vseh klubskih aktivnostih. Predsednica Lions kluba Murska Sobota Carmen Šeruga se je odločila, da v začetku jubilejnega leta, v katerem klub obeležuje 30 let neprekinjenega in uspešnega delovanja podeli kar šest priznanj. Irma Benko je prejela priznanje za angažiranost pri pripravi in izvedbi klubskih dogodkov in prireditev, Mateja Hochstätter za večletno izjemno aktivnost na različnih področjih delovanja kluba, Vesna Šiplič Horvat za uspešno vodenje in koordiniranje projekta Donirana hrana, Roman Buzeti za uspešno večletno vodenje projekta Plakat miru, Ernest Ebenšpanger za uspešno večletno vodenje dobrodelne stojnice na »Mikloševon senji« in izjemno angažiranost v vseh klubskih aktivnostih ter Damjan Jaklin pa za večletno uspešno delo zakladnika in vodenje kluba v minulem klubskem letu.

Priznanje je prejela tudi Metka Kuharič, ki je že v prvem letu članstva v Lions klubu Murska Sobota, v letu 2016/2017 pokazala, da želi in zna iskreno udejanjiti, humanitarno, plemenito in prostovoljno lionistično poslanstvo. S svojim delom in angažiranostjo pomembno prispeva k delovanju in uresničevanju poslanstva LK Murska Sobota. Iz LK Gornja Radgona je priznanje guvernerke Nadje Pahor Bizjak prejela Mira Borko Prelog, ustanovna članica kluba, za svoje angažiranost pri delovanju kluba na mednarodni ravni, posebej pa za soustvarjanje slovenskega programa na konvenciji v Milanu. Mateja Hochstatter iz LK Murska Sobota, je priznanje guvernerke prejela za aktivno delovanje v Distriktu 129 ter za njen neprecenljiv doprinos pri izobraževanju aktualnih in novih članov.

Na ta svečani večer, ki je potekal v Moravskih Toplicah, so bili sprejeti tudi novi člani Lions in Leo kluba. Iz LK Gornja Radgona Cvetka Mlakar, diplomirana medicinska sestra zaposlena na otroškem dispanzerju v Gornji Radgoni, mentorica Ksenija Šterman. Iz LK Ljutomer mag. Nina Žuman, profesorico kemije na Gimnaziji Franca Miklošiča, mentor Sebastjan Ivšek. Dominik Rudolf, samostojni podjetnik in lastnik restavracije Mitra, mentor Aleksander Kavčič, ter Zdravko Marič, samostojni podjetnik, lastnika Mizarstva Marič Ljutomer, mentor Janko Magdič. Kandidatom za nove člane v LK Ljutomer se je pridružilo tudi pet članov zelo aktivnega Leo kluba Ljutomer. Brina Godec, Katja Huber, Pia Zupančič, Tadej Andrejek in Goran Jocič. Vsi so dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Njihov mentor je Jernej Zupančič. LK Murska Sobota je bogatejši za 4 nove člane: Sandra Fabjan, diplomirana fizioterapevtka, mentorica Vesna Šiplič Horvat; Marjan Farič, dipl. pravnik in magister evropskega prava in politike, njegov mentor Ernest Ebenšpanger; Sandi Flisar, direktor OE Zavarovalnice Triglav v Murski Soboti, mentor Robert Grah; ter Drago Vogrinčič, ekonomski tehnik, upokojenec, mentor Anton Camplin.

Na svečanem večeru je priznanja za dobro delo, nesebičnost, solidarnost, vsestransko angažiranje pri delovanju kluba in lionizma nasploh podelila tudi guvernerka Distrikta 129 Nadja Pahor Bizjak. LK Lendava je prejel priznanje za 10 let delovanja iz rok guvernerke ga je prevzela aktualna predsednica kluba Branka Bensa. Decembra lani so člani LK Gornja Radgona, Glasbeni šoli Gornja Radgona ob njeni 70-letnici predali ček v vrednosti 4.700 EUR za nakup novega klavirja. Trem donatorjem so takrat obljubili podpisan tekmovalni dres in kapo kolesarja Primoža Rogliča, podpisan tekmovalni dres kolesarja Mateja Mohoriča ter podpisano kapo in bidon Primoža Rogliča. Nagrade so prejeli Mira in prijatelji, ter podjetji Transpak in Tokam. Nagrade z zahvalo je podelila predsednica LK Gornja Radgona Nada Frangež.

Pomurski Lions klubi so postali trdna vez do ranljivih skupin in posameznikov, ki so se znašli v stiski. S svojim humanitarnim delovanjem pomenijo pomemben člen družbe. Njihovo delovanje je prostovoljno. Pomagajo. Častno, nesebično in odgovorno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: