Skip to content

Bakos.si

Nadaljuje se poostreni nadzor smučišč v času zimskih počitnic

Tudi v drugem tednu zimskih počitnic, bodo inšpektorji Inšpektorata za infrastrukturo in policija na slovenskih smučiščih izvajali poostreni nadzor priporočil NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-Cov-2.

Vse uporabnike smučišč in žičniških naprav opozarjamo na pomembnost doslednega ravnanja in spoštovanja preventivnih ukrepov pred širjenjem okužbe z virusom SARS-CoV-2 in zato svetujemo, da si pred obiskom smučišča preberejo aktualna priporočila NIJZ higienska priporocila za izvajanje prevoza potnikov z zicniskimi napravami.pdf in higienska priporocila za preprecevanje sirjenja okuzb s sars-cov-2 za smucarje.pdf ter veljavni odlok (Odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije, Uradni list, št. 25/21) (Uradni list RS – 025/2021, Uredbeni del (uradni-list.si) z veljavo od 20.2.2021 ter se po njih ravnajo.

Odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije, Uradni list, št. 25/21
3. člen (1) Obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog je dovoljeno v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pod pogojem, da upravljavec naprav zagotovi testiranje na virus SARS-CoV-2 s testi HAG v organizaciji pooblaščenega izvajalca na vstopni točki na smučišče. (2) Če pogoja iz prejšnjega odstavka upravljavec naprav ne more izpolniti iz objektivnih razlogov, je uporaba žičniških naprav in njim pripadajočih prog dovoljena osebam, ki upravljalcu naprav predložijo negativni rezultat testa PCR ali testa HAG, ki ni starejši od sedmih dni, ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev. (3) Testiranje ali predložitev negativnega rezultata testa PCR ali testa HAG po prvem ali drugem odstavku tega člena ni potrebno za: – kategorizirane in profesionalne športnike, trenerje in drugo spremljevalno osebje za izvedbo tekem in treningov; – uporabnike, če imajo dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni; – uporabnike, če imajo potrdilo o pozitivnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev; – uporabnike, če imajo potrdilo zdravnika, da so preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: