Na pomurski vstopni točki pozivajo k upoštevanju navodil

Mnogi ne upoštevajo navodil, ki so jih posredovali iz Zdravstvenega doma Murska Sobota

V Zdravstvenem domu Murska Sobota, kjer je vstopna točka za odvzem brisa pri sumu na okužbo z novim koronavirusom v Pomurju, razočarani nad obnašanjem nekaterih posameznikov. Prosijo Prekmurce in Prleke, naj na točko ne hodijo brez najave in naj upoštevajo navodila za prihode. Opažajo namreč, da na odvzem brisa še vedno hodijo, ne da bi se najavili, prav tako ne upoštevajo navodil pri postopkih. Zato zdravstveno osebje znova poudarja, da se mora vsak ob sumu okužbe najprej po telefonu posvetovati z osebnim zdravnikom ali dežurno službo, kjer jim bodo po posvetu z epidemiologom dali nadaljnja navodila.

Vstopno točko mora zdravnik obvestiti o prihodu na telefonsko številko 02 512 38 04, pooblaščena oseba pa bo dala navodila o načinu in času prihoda za odvzem brisa. Po pregledu in odvzemu brisa ter odločitvi zdravnika bodo osebo napotili v domače okolje z navodili do prejema izvida oziroma v bolnišnico, so še sporočili iz zdravstvenega doma. Skupna vstopna točka za odvzem brisa za Pomurje, ki ga pokrivajo zdravstveni domovi Murska Sobota, Lendava, Ljutomer in Gornja Radgona, je od srede v soboškem zdravstvenem domu v prostorih nekdanje patronažne službe oziroma v zabojnikih, vhod je iz Kopališke ulice.

„Ponovno pozivamo vse, da se dosledno držijo navodil. Pacient s sumom na okužbo z virusom COVID-l9 mora najprej kontaktirati OZ (izbranega osebnega zdravnika) ali dežurno službo, ta kontaktira epidemiologa, ki mu poda nadaljnja navodila. O napotitvi pacienta na vstopno točko je potrebno le to predhodno obvestiti na telefonsko priloženo telefonsko številko 025123804. Pooblaščena oseba kontaktira napoteno osebo in ji da natančna navodila o načinu in času prihoda na vstopno točko za odvzem brisa v ZD Murska Sobota, Grajska 24. Po končanem postopku pregleda in odvzema brisa se osebo po odločitvi zdravnika pošlje v domače okolje z navodili do prejema izvida oz. napoti v bolnišnico. Osebe, ki so pozitivne na okužbo s COVID-I9, se obravnava v skladu z epidemiološkimi navodili“, je poudarila Edith Žižek Sapač, direktorica ZD Murska Sobota.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: