ponedeljek, 30 marca, 2020

Mladi radgonski glasbeniki še enkrat navdušili množice obiskovalcev

Vedno, ko imajo učenci in učenke Glasbene šole Gornja Radgona svoj tradicionalni božično-novoletni koncert je to prav praznik glasbe v mestu sejmov in penine. Letošnji je bil še nekaj več, kajti poleg nepozabnih doživetij, ki jih je kakšnih 150 nastopajočih pričaralo vsaj še trikrat toliko obiskovalcem, je namreč GŠ Gornja Radgona, ki v letu 2020 obeležuje 70-letnico, prejela lepo donacijo. Predsednica Lions kluba Gornja Radgona, Nada Frangež, je namreč ravnatelju šole Tomažu Polaku izročila ček v znesku 4.700 evrov. To je lepa praznična nagrada kakšnim 350 učencem omenjene šole ter njihovim učiteljem in mentorjem, ki so tudi s tem koncertom potrdili, da je denar, ki ga je zbral Lions klub Radgona, šel na pravi naslov. Ob tem je tudi število navdušenih obiskovalcev, ljubiteljev glasbe in sploh kulture, ki so napolnili še zadnji kotiček avle OŠ Gornja Radgona, tudi nagrada za večtedenske priprave učencev in njihovih mentorjev, ki so imeli veliko odrekanj, toda uprizorili so nepozabno in čudovito prireditev, ki je orosila obraze več sto ljubiteljev glasbe, petja in baleta.

Še preden se je zgodila omenjena predaja čeka v vrednosti 4.700 € in preden jih je, v imenu kolegov ustanoviteljev šole, pozdravil domači župan Stanislav Rojko, so mladi glasbeniki dejansko morali potrditi, da si darilo zaslužijo. In gotovo ni bilo nikogar, ki temu ne bi pritrdil. Mladi glasbeniki so nastopili, skupaj s svojimi mentorji, vse skupaj pa je brez veliko besed temveč predvsem z glasbo, moderiral prof. glasbe Andrej Tibaut, ki je uvodoma dejal: „Večer ni hladen kot bi ob prihajajočih praznikih lahko bil. Pa naj bo, na vremenske razmere nimamo vpliva, imamo pa na to, kako in da naše življenje teče…, a vendar je dobro ob tem se tudi znati kdaj ustaviti in poskrbeti, da nam je toplo tudi pri srcu in v duši. Veseli nas, da ste si nocoj vzeli čas, nas počastili z obiskom, mi, učenci in učitelji, starši ter vsi, ki kakorkoli soustvarjamo današnji koncert, pa bomo poskrbeli, da se boste imeli lepo, prijetno in da boste domov odnesli nekaj praznične topline. Uživajte…“

In dejansko so vsi uživali, saj je najprej z dvema skladbicama nastopil Mladinski pevski zbor GŠ GR. Takoj zatem je na vrsti s tremi skladbicami bil Godalni orkester GŠ GR, čemur je z dvema pesmicama sledil Harmonikarski orkester GŠ GR. Tudi Pihalni orkester GŠ GR je zaigral tri pesmice, pevke in pevci Mešanega pevskega zbora GŠ GR pa so tokrat zapeli dve pesmici. Oglasili so se tudi „Tolkalci“, za njimi pa s tremi skladbami tudi Kitarski orkester GŠ GR. Prisotne je preko „videokonference“ pozdravil tudi Božiček, nato pa Skupni orkester GŠ GR z več kot 150 glasbenikov vseh vrst, ki so ob petju solistov zaigrali tri pesmi. Med vsako posamezno skupino, se je med nastopajočimi in publiko „stlačila“ tudi baletka, ki je s svojim plesom dodatno ogrela srca prisotnih. Še posebej pa se je vse ogrelo pred samim koncem, ko so vsi prisotni skupaj zapeli nekaj lepih prazničnih pesmic.

Enako so mnogi bili nadvse zadovoljni, ko je predsednica Lions kluba Gornja Radgona Nada Frangež pokazala zne4sek na čeku, ki ga je kot donacijo za nakup novega koncertnega klavirja izročila Tomažu Polaku, ravnatelju GŠ GR. Slednji je ob prazničnem voščilu, zahvalil članicam in članom Lions kluba ter čestital svojim sodelavcem in zlasti učencem na še enem čudovitem koncertu, ki si ga bodo mnogi dobro zapomnili. „Člani Lions kluba smo veseli, da lahko ob skorajšnji 70-letnici GŠ GR podarjamo ček v vrednosti 4700 evrov, za nakup novega klavirja. Prepričani smo, da bo klavir dobro služil mnogim generacijam. Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila vsem donatorjem, tako posameznikom, kot podjetjem, ki so donirali sredstva po svojih zmožnostih“, je ob prazničnem voščilu dejala predsednica Lions kluba GR Nada Frangež.

Kot je začel, je zgodvo tudi zaključil Andrej Tibaut, z besedami: „Čas je, da se poslovimo, čas je, da nas prihajajoči prazniki obdajo s pozitivnimi mislimi, lepoto življenja, morda je čas za odpuščanja drugim in sebi, prav gotovo pa je čas za več objemov in lepih, a iskrenih besed. Vse skupaj bo naredilo svet lepši in boljši. Mirne in doživete božične praznike, leto 2020 pa naj vam prinese veliko zdravja in zadovoljstva“.

Tudi tokratna čudovita prireditev, kakršnih si marsikje po večjih slovenskih mestih lahko le želijo, je potrdila, da mesto sejmov in penine Gornja Radgona nemudoma potrebuje ustrezno dvorano, kjer se bodo takšne in drugačne prireditve z veliko obiskovalcev normalno odvijale. Žal so se tokrat stiskali vsi nastopajoči, skoraj 200 jih je bilo, še bolj pa rekordno število obiskovalcev vsaj še trikrat toliko ljudi. Res je sicer, da jih je domači župan Stanislav Rojko, v svojem pozdravnem nagovoru, nekoliko potolažil, češ da se bo gradnja radgonske dvorane začela v letu 2020, toda ljudje že počasi težko verjamejo na besedo…

Tags: , , , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: