Skip to content

Bakos.si

Lastnike je zamenjalo veliko opreme, največ zanimanja za otroške potrebščine

Radgonski smučarski aktivisti izpeljali tradicionalni sejem zimskošportne opreme, kjer se je potrdilo, da tudi na radgonskem območju imajo radi zimske športe

Potem, ko jim je v minuli sezoni, pravzaprav skozi celotni leti 2020 in 2021 močno zagodla pandemija covid-19, ko niso uspeli realizirati svojih načrtov, je Smučarski klub Radgona letošnje leto začel delovno, in sicer z uspešno organiziranim sejmom rabljene in nove smučarske opreme. Ob upoštevanju pogojev PCT se je ob gasilskem domu v Gornji Radgoni zbralo veliko ponudnikov rabljene, a tudi nove zimskošportne opreme. Znova lepo obiskan smučarski sejem v Gornji Radgoni je navdušil, ne le ponudnike in kupce opreme, temveč tudi organizatorje. In veliko opreme je zamenjalo lastnike, vsekakor pa je največ zanimanja bilo za otroške potrebščine. „Otroci in sploh mladina hitro prerastejo svojo opremo in obutev tako, da je potrebno pogosto menjavanje. In tukaj je prav dobrodošel naš sejem, kjer cele družine pridejo na svoje. Moram priznati, da sem prijetno presenečen nad obiskom, ponudbo in tudi prodajo oz. nakupom vseh potrebščin. Na roko nam je šlo tudi dejstvo, da šolarji v naslednjih tednih odhajajo v šole v naravi, tako da smo tudi njim pomagali priti do cenejše opreme“, nam je z zadovoljstvom razložil Milan Nekrep – Miki, predsednik SK Gornja Radgona, ki šteje skorajda sto članic in članov. In prav so ob robu sejma pobirali tudi letno članarino, ki je za odrasle 10, za otroke pa 5 evrov.

Torej, podobno kot že dobrih 40 let (prvi je bil 22.11.1980 op.p.) doslej, je tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme in vseh drugih potrebščin za zimske športe in rekreacijo, kljub nekoliko mrzlem vremenu, bil uspešen. Sicer pa, dokler lastniki in upravljalci zimsko – športnih središč, smučišč, vlečnic, žičnic…, čakajo, da bi padlo čim več snega, ki da bi ostal ‘vse tja do maja’, pa v številnih slovenskih družinah razmišljajo o tem, kako nabaviti zelo drago smučarsko opremo. Ker je veliko družin, ki si ne morejo privoščiti nove in drage smučarske opreme, ob tem pa predvsem otroci hitro prerastejo tovrstno opremo, so prav dobrodošli ‘sejmi rabljene smučarske opreme’, katere po večini slovenskih mest in krajev organizirajo smučarski in drugi klubi. Kakorkoli že, čeprav na tem območju ni veliko možnosti za smuko, pri SK Radgona in sploh na radgonskem območju, znova potrdilo, da je zanimanje za smučanje tudi na tem območju izjemno veliko. To se je potrdilo tudi na tem sejmu, kjer so poleg domačinov prišli ponudniki in iskalci opreme iz širšega pomurskega ter štajerskega območja. In lastnike je zamenjalo več deset in celo več sto kosov smuči, čevljev, smučarskih palic, pancerjev, kombinezonov, drsalk, desk ali česa drugega potrebnega za smučanje oz. zimske športe in rekreacijo, pa je zamenjalo lastnika. Posebej iskana je bila oprema za otroke, kajti poleg smučarskih tečajev za otroke, imajo sedaj otroci tudi smučarsko šolo v naravi. Cene, katere so organizatorji določili komisijsko pa so se gibale med 20 in 80 odstotki v primerjavi z enakim novim artiklom. Vsekakor so obiskovalci bili deležni tudi nasvetov glede opreme, smučanja ipd.

Poleg samega sejma in pobiranja članarin, so aktivisti SK Radgona zbirali tudi prijave za tradicionalni smučarski tečaj za otroke in odrasle. Interes je kot vedno bil izjemen, saj so že sprejeli 60 (od razpisanih 80) prijav. Smučarski tečaj, ki bo sicer med 27.2. in 5.3.2022, bo ponovno na Kopah, bivanje udeležencev pa bo v hotelu v Slovenj Gradcu. Za sedemdnevni tečaj bo potrebno odšteti med 220 (otroci od 5. do 12 let), 310 (med 13 in 18 let) ter 370 evrov za odrasle. Plačilo je možno v treh obrokih. Letos sicer na tečaju veljajo nekateri posebni pogoji, in sicer vsi osnovnošolci obvezno smučajo v skupini, otroci do desetega leta pa so lahko na tečaju le v spremstvu staršev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: