Skip to content

Bakos.si

Janša udaril po prejemnikih socialne pomoči: ”To je daleč največja socialna krivica!”

Splošno znano je, da v Sloveniji veliko ljudi izkorišča državo. Temu pa se očitno počasi piše konec. Slovenski premier Janez Janša je že pred časom povedal, da se vlada delno že lotila vzpostavljanja pravičnega socialnega varstva.

Vprašali so ga namreč, kako bo vlada poskrbela, da se bo ljudem splačalo delati. Nekateri namreč dobijo toliko socialnih transferjev, da se ne podajo na trg zaposlovanja. Janša je povedal, da so nekateri leta plačevali prispevke, danes pa imajo pokojnino, ki je le malenkost večja od različnih socialnih prejemkov, drugi pa so ”pri 40 še vedno pri starših in prejemajo različne prispevke od denarja tistih, ki danes trdo garajo in tistih, ki so nekoč. To je daleč največja množična socialna krivica, ki smo ji priča v Sloveniji.”

Povedal je, da se tega problema že delno lotevajo. Spomnil je, da so tudi med tistimi, ki delajo takšni, ki potrebujejo pomoč, a je ne dobijo oziroma je minimalna. ”Socialni sistem je treba prenoviti.”

Sami smo mnenja, da si ljudje, ki niso zmožni delati sigurno zaslužijo socialno pomoč. Žal pa je v Sloveniji tudi veliko preračunljivih lenuhov, ki izkoriščajo državo. S tem pa seveda nas, državljane, pridne davkoplačevalce. Država bi morala poskrbeti, da tisti, ki so zmožni delati, gredo opravljat kakšno družbeno koristno delo in si na ta način zaslužijo socialno podporo. Torej, počasi se bliža tudi “socialna pravičnost”, kot pravijo nekateri.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: