Janša: Od torka dalje omejitev gibanja na občine

Premier spet preko Twitterja sporočil dodatne ukrepe

Tisto, kar je ob tako slabi epidemiološki situaciji bilo za pričakovati, se je uresničilo. Premier Janez Janša je namreč v objavi na Twitterju, kar mnoge jezi, da ne bi šlo nekako bolj enostavno za preproste državljane, napovedal, da bo zaradi širjenja okužb z novim koronavirusom po Sloveniji s torkom stopila v veljavo omejitev gibanja na občine. Omejitev bo najprej veljala sedem dni za celo državo, sproščanje pa bo potekalo postopoma, po regijah, ki bodo prve omejile epidemijo, je še napovedal. Kot je v tvitu izpostavil predsednik vlade, število obolelih narašča, zato sprožajo dodatne ukrepe iz vladnega načrta za obvladovanje širjenja epidemije novega koronavirusa. Tako bo s torkom veljala omejitev gibanja na občine, dopuščene bodo enake izjeme kot spomladi, je napovedal.

Omejitev bo najprej veljala sedem dni za celo državo. Sproščali jo bodo postopoma, in sicer po regijah, ki bodo prve omejile epidemijo, je v tvitu zapisal premier.”Naredimo vse, da bo stikov čim manj in da bo mogoče omejitve odpraviti čim prej. Varujmo življenja, zdravje in blaginjo,”je državljane pozval Janša. Ob tem je dodal ključnik Zmoremo.

Janša se je v tvitu navezal tudi na današnjo izjavo ministrstva za zdravje, da bo v prihodnjih dneh za bolnike s covidom-19 na voljo več kot 700 postelj.”Aktivnosti za zagotovitev dodatnih kapacitet v zdravstvu potekajo neprekinjeno. Tudi v zdraviliščih in hotelih. Ne bo treba v šotore in na sejmišča,”je zapisal Janša

Janez Jansa Foto:Bor Slana/Bobo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: