Dr. Aleksander Jevšek pozval lekarne k znižanju cen zdravil

Soboški župan in predsednik Skupnosti občin Slovenije: Pomurske lekarne naj znižajo zdravila, ki lajšajo simptome in bolečine

Predsednik Skupnosti občin Slovenije in murskosoboški župan, dr. Aleksander Jevšek, je včeraj pozval Javni zavod Pomurske lekarne in Vlado RS, da znižajo cene zdravil. Po njegovem prepričanju je Covid 19 povzročil izredne razmere na svetovni ravni. Zdravstveni bo sledila gospodarska in eksistenčna kriza. Vlada Republike Slovenije dela vse kar je v njeni moči.

„Podobno tudi slovenske občine, torej da rešimo človeška življenja. Da premagamo Covid 19. Zdravstveni delavci in pripadniki civilne zaščite vlagajo izjemne napore, da bi uspeli omejiti in preprečiti širjenje virusa. Ampak za uspeh potrebujemo tudi zdravila. Pod dostopnimi pogoji. Tudi za tiste, ki so zaradi epidemije že v eksistenčni krizi. Zato stopimo skupaj, da skupaj zmagamo. Pozivam vas, da znižate cene zdravil, ki lajšajo simptome in bolečine. Da znižate trgovske marže za tiste skupine zdravil, ki jih ljudje za lajšanje posledic obolenja nujno potrebujejo in po katerih se je v času epidemije povečalo povpraševanje. Vlado Republike Slovenije pozivam, da po vzoru določitve najvišjih cen zaščitne opreme, ravna podobno tudi pri določitvi najvišjih cen za zdravila, ki lajšajo simptome in bolečine okužbe z virusom Covid 19.

Človeško življenje nima cene! Pozivam vas, da z znižanjem cen zdravil stopite nasproti občankam in občanom!“ poudarja dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: