Skip to content

Bakos.si

Daniel Grabar nasledil dolgoletnega „šefa“ Bojana Korošca

Sveta zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota soglasno imenoval novega direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota

Potem, ko bo dosedanjemu dolgoletnemu direktorju pomurske regijske bolnišnice Bojanu Korošcu aprila letos potekel mandat in se je odločil za upokojitev, so člani sveta zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota, na današnji seji izbrali njegovega naslednika. Najprej so obravnavali obe prispeli prijavi za delovno mesto direktorja soboške bolnišnice, in sicer sta kandidirala dolgoletni strokovni direktor, prim. asist. Daniel Grabar, dr. med., specialist anesteziologije z reanimatologijo, in protikandidat asist. Satar Baghrizabehi, dr. med., specialist oftalmologije, predstojnik očesnega oddelka soboške bolnišnice. Člani sveta so soglasno odločili, da bo Korošca nasledil Grabar, ki bo sedaj moral poiskati novega strokovnega direktorja. Predsednica sveta, dr. Suzana Šuklar je po seji povedala, da je Grabar člane sveta prepričala predvsem njegova vizija razvoja bolnišnice in tudi njegovo dosedanje delo kot strokovnega direktorja.

Grabar je po izvoliti povedal, da trenutni čas zahteva veliko energije in zavzetosti, sploh pri vodenju bolnišnice. »Z delom, sploh v zadnjem času, smo dokazali, da znamo in zmoremo, da se želimo povezovati in še naprej biti bolnišnica, ki je ne samo tukaj in opravlja svoje delo, ampak je tudi zgled marsikomu drugemu. S skupnimi močmi želimo nadaljevati in intenzivirati delo ter biti kos vsem izzivom, ki so v teh časih pred nami,« je dejal Grabar in dodal: „Z 21 leti vodenja strokovnega dela v bolnišnici dobro poznam bolnišnico, vem, kaj zmoremo in lahko naredimo, tudi vse slabosti, tako da je to ena od prednosti, seveda pa so izzivi vsak dan novi in jim moramo biti kos. Pričakujem veliko nalog, ki jih bo treba sproti in zavzeto reševati, pri čemer sem prepričan, da bomo z dobro podporo sodelavcev to zmogli ter da bomo dobra in zgledna bolnišnica“.

Kakorkoli že, Daniel Grabar, ki je že 21 let strokovni direktor, je torej upravičil vlogo favorita, saj ga je 9-članski svet zavoda soglasno potrdil za novega direktorja. Soglasje njegovemu imenovanju mora sicer dati še vlada, kar pa je zgolj formalnost. Mimogrede, v svetu zavoda sedijo: Suzana Šuklar, predsednica ter člani: Hermina Vrbanjšak,, Mitja Perš, Stanislav Sobočan in Gyöngyi Kercsmár, kot predstavniki države. Predstavnika zaposlenih sta Nataša Kreft in Marjan Žekš, predstavnica zdravstvene zavarovalnica je Tatjana Kolenc, Miran Forjanič pa je predstavnik lokalne skupnosti.

Ob nastopu štiriletnega mandata na čelu bolnišnice, ki ga bo nastopil predvidoma s 1. majem, bo ena izmed njegovih prvih nalog tudi iskanje svoje zamenjave na mestu strokovnega direktorja. Slednjega sicer imenuje in razrešuje svet zavoda po predhodnem mnenju strokovnega sveta in direktorja zavoda. Po nekaterih namigih naj bi strokovni direktor postal kardiolog v SB Murska Sobota, prof. dr. Mitja Lainščak, dr. med., sicer specialist interne medicine in specialist kardiologije z vaskularno medicino.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: