Corona virus je tik ob meji, odpovejte potovanje v Italijo

Ob slovenski meji, v deželi Furlaniji-Julijski krajini razglasili izredne razmere

Na severu Italije so zaradi preprečevanja širitve virusa Covid19 sprejeli številne ukrepe za omejitev širjenja virusa. V deželah Lombardija in Veneto so odpovedane vse športne prireditve, uveden je poseben prometni režim. V deželi Furlaniji-Julijski krajini so razglasili izredne razmere, v katerih za zdaj ni predvidena odpoved športnih ali kulturnih prireditev.

Več: povezava1povezava2

Odzvalo se je tudi slovensko zunanje ministrstvo, ki slovenskim državljankam in državljanom, ki se nahajajo v Italiji,  svetujejo previdnost pri vračanju domov. “Vsem, ki nameravate oditi v Italijo, svetujemo, da zaradi spreminjajoče se situacije preverite stanje ukrepov v ciljni destinaciji. Razmere in ukrepi za zajezitev virusa se hitro spreminjajo, zato svetujemo, da pred potovanjem preverite zadnje stanje z gostitelji, potovalno agencijo oz hoteli. Naša konzularna služba MZZ, veleposlaništvo RS v Rimu in Generalni konzulat RS v Trstu  so v stikih z italijanskimi oblastmi in redno spremljajo situacijo. V kolikor bi želeli preveriti informacije pri njih, so dosegljivi na: 

VP Rim: sloembassy.rome@gov.si, telefon: (+) 39 335 80 64 552 

GK Trst: sloconsulate.trieste@gov.si, telefon: (+) 39 040 30 78 55 “, so sporočili.
Zunanje ministrstvo bo glede na sprejete ukrepe v sosednjih državah še naprej ažurno seznanjalo slovensko javnost preko spletnih strani in družabnih omrežij @MZZRS.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: