Celjski sejem gosti vseslovensko srečanje upokojencev

Kako zagotoviti pogoje za človeka vredno življenje tudi v starosti?

Kot je znano, na Celjskem sejmu se bo med 13. in 15. marcem odvijal že 16. Altermed – sejem zdravega načina življenja, zdravilstva, zeliščarstva, zdrave prehrane, naravne kozmetike in okolju prijaznega bivanja. Letošnja novost bo panel sejma imenovan Altermed Senior, v okviru katerega bo organizirano vseslovensko srečanje upokojencev, in sicer z namenom, da se upokojencem v Sloveniji ponudi nekaj posebnega in jim s pomočjo predavanj, posvetov in raznovrstne ugodne ponudbe omogoči bolj kvalitetno življenje v starosti. V okviru srečanja bo v petek, 13. marca 2020, ob 12. uri v Modri dvorani Celjskega sejma, potekal osrednji dogodek oziroma posvet na temo »Kako zagotoviti pogoje za človeka vredno življenje tudi v starosti«, kjer bodo o pomembnih tematikah, s katerimi se srečujejo upokojenci, spregovorili predstavniki institucij, posamezniki in društva, ki se s tem ukvarjajo, in jim tako nudili odgovore na vsa vprašanja.

Med drugimi naj bi se posveta, ki ga bo moderiral Črt Kanoni, ZDUS, udeležili tudi: dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano; mag. Ksenja Klampfer, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti; Janez Sušnik, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije; Biserka Meden Marolt, Srebrna nit – združenja za dostojno starost; Irena Rotar, Ekoci – Eko civilna iniciativa Slovenije in Sanja Lončar, Skupaj za zdravje človeka in narave. Tovrstno vseslovensko srečanje upokojencev je Celjski sejem gostil že leta 1998, ko se ga je udeležilo kar 25.000 upokojencev. Namen letošnjega dogodka je upokojencem ponuditi znanje, posvete in hkrati ugodne izdelke, ki jim bodo pomagali pri bolj kvalitetnem življenju v starosti. „Prav zato smo veseli, da Celjski sejem dogodek organizira z Zvezo društev upokojencev Slovenije, v sodelovanju z Ekoci – Eko civilno iniciativo Slovenije“, pravi Maša Belak iz Celjskega sejma, ki dodaja, da se bodo upokojenci lahko na sejem odpravili z vlakom in mestnim avtobusom Celebus, v času sejma pa jim bo omogočeno tudi cenejše potovanje z avtobusnimi prevozi Nomago. S simbolno vstopnino 3,00 € si lahko upokojenci v petek, 13. marca 2020, ogledajo vse istočasno potekajoče sejme in vsa predavanja, morajo pa se predhodno najaviti na darja.polak@ce-sejem.si ali telefonsko številko: 03 54 33 202 / M: 051 352 584.

Sicer pa na sejmu Altermed bodo razstavljavci z zdravo prehrano, masažami, medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, potekala bo predstavitev projekta varstva starejših na kmetijah in priložnosti za življenje v so-bivanjski skupnosti in drugih možnosti bivanja. Seznaniti se bo možno s ponudbo zdravilišč in drugih deležnikov, ki pomagajo izboljšati kvaliteto počutja in zdravja. Na sejmu bodo v sodelovanju z Ekoci in partnerji prikazane tudi inovativne rešitve in projekti, kako zmanjševati posledice podnebnih sprememb z odgovornim ravnanjem na vseh področjih: na ravni posameznika, gospodinjstva, javnih ustanov, na področju kmetijstva in gospodarstva, s konkretnimi primeri. Govora bo tako o bioplastiki, zdravi prehrani za trajnostno prihodnost, samooskrbi in marsikaj drugo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: