Brazilske gloksinije za žene in partnerke!

Vinski vitezi v Komarnici spregovorili o narejenem in delu v prihodnje

Večina izmed natanko 20 članic in članov Slovenskega reda vitezov vina, omizje za Pomurje, ki sodi med najbolj dejavna izmed vseh omizij v Sloveniji, so se v okviru svojega letnega plana dela, prvič v letu 2020, sestali na Izletniški kmetiji Breznik v Komarnici pri Cerkvenjaku. V prijetnem, domačem okolju, so vitezi in vitezinje najprej opravili obvezni sestanek, kjer so med drugim povedali, da so v letu 2019 v celoti realizirali vse načrte, ob tem so se dogovorili o tem kaj bodo delali v prihodnjih mesecih, kjer je v ospredju promocija vinske kapljice, izobraževanje vinogradnikov, svetovanje o kulturi pitja vina ipd. Na srečanju so vitezi ugotovili, da so v letu 2019 izpolnili vse zadane cilje, so tudi tokrat pod vodstvom konzula Štefana Pavlinjeka in tajnika Zlatka Boraka, poleg pogovora o svojem delu in poslanstvu, ocenili, kaj se dogaja v kleteh na tem območju, ob tem pa so se prepričali kako je grozdje letnik 2019, na skrajnjem severovzhodu države, tam kjer ga ni uničila pozeba ali toča, preneslo izvrstno kapljico, tako po kvaliteti kot po količini.

Sami vitezi so še posebej zadovoljni s sodelovanjem z madžarskimi kolegi, seveda tudi s svojim poslanstvom pri promociji in čaščenju vina. In kot nam je povedal konzul viteškega reda za Pomurje, Štefan Pavlinjek, pomurski vitezi tudi v bodoče nameravajo postoriti veliko na promociji vin, vinogradniških in turističnih kmetij s severovzhoda države, vsekakor pa bo še več aktivnosti (viteških srečanj, strokovne ekskurzije ipd.) povezanih z vinom in vinogradništvom. Letos so sicer že izvedli Vincekovo srečanje, in sicer pri viteškemu kolegu v Lendavskih goricah, sledi pa: rez viteške trte v Pečarovcih, Jožefova salamiada, strokovna ekskurzija, vinska festivala na Madžarskem (Kestej in Budimpešta), Viteški turnir v Gornji Radgoni, Festival vina in perecov v Dobrovniku, Lendavska trgatev in bograč fest, Redovna svečanost, Štefanova trgatev v Polani ipd.

Seveda tudi na srečanju v Komarnici ni šlo brez vrhunske kapljice, saj so prisotni, poleg vitezov so tokrat zraven bile tudi žene (mož) in partnerke, pokušini veliko dobrih domačih vin in penin, stanovskega kolega Damijana Breznika, kjer so domače kuharice in strežno osebje prisotne razvajali z enkratnimi jedmi. Že pred viteško večerjo pa sta Pavljnjek in Borak vsem ženam in partnerkam podelile „Valentinove“ pravzaprav Brazilske gloksinje, lončnice-trajnice, ki več let rastejo in cvetijo iz iste korenine. „V Slovenskem redu vitezov ne more biti vsakdo. Vitez namreč postaneš, če imaš določene kvalitete ter le na povabilo članov tega reda. Moraš biti vinogradnik ali vinar, častilec vin, spoštovati moraš vinsko kapljico, jo promovirati in sploh imeti samo pozitivne vrline”, nam je povedal konzul Pavlinjek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: