sobota, 4 aprila, 2020

Ko krajani držijo skupaj vse akcije so uspešne na zadovoljstvo vseh

Središče Cerkvenjaka, ob Johanezovi kapelici, že peto leto krasi adventni venec, ki ga vsako leto izdela in postavi Turistično društvo Cerkvenjak. Tako je bilo tudi letos, ko so adventni venec kot vedno doslej izdelali pri predsedniku TD Cerkvenjak, Alojzu Zorku. Pri delu je sodelovalo kakšnih 20 članic in članov društva, ki so zavzeto delali pri nastajanju venca. S tem se je znova potrdilo, da ni težav pri realizaciji različnih skupnih akcij, če krajani držijo skupaj. Že ob izdelavni venca so bili udeleženci akcije deležni sladkih dobrot, manjkalo pa ni niti tekočih okrepčil. In ob vsem tem ni treba posebej poudarjati, da je bilo nadvse prijetno vzdušje. Ko je bil venec narejen so ga možje z rokami nosili kakih 500 metrov do Johanezove kapelice, kjer so ga postavili na v naprej postavljene količke.

Organizatorji so zraven povabili tudi domačega župnika Janka Babiča, ki je adventni venec, kot se spodobi, blagoslovil. Ker je to tudi »velik« dogodek za občino, sta se postavitve venca udeležila tudi podžupan in župan občine Cerkvenjak, Andrej Kocbek in Marjan Žmavc, ki je pohvalil izdelovalce venca, da so znova pripravili prijetno prednovoletno vzdušje. Zraven je bil tudi poslanec v DZ RS Franc Breznik, ki je prav tako čestital turističnemu društvu, da na tak način poskrbi za prijetno vzdušje v adventu. Župnik Janko Babič, pa je ob blagoslovu dejal, da je postavljeni adventni venec tisti, ki pove da se nahajamo v adventu in se približujemo božiču in novemu letu.

Po postavitvi adventnega venca je predsednik TD Cerkvenjak Alojz Zorko povabil vse prisotne na njegov dom, kjer je njegova žena Danica za vse skuhala odličen pasulj in kavo. To je bila nekaka zahvala za trud pri izdelavi venca, dogajanje pa se je nato razvilo v veselo druženje.

Adventni venec stoji ob Johanezovi kapeli v središču Cerkvenjaka Foto: Ludvik Kramberger)

Tags: , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment

Kontakt: 041 733 945